Trattkantarellsoppa
4 portioner
Ingredienser:
1 liter trattkantareller
8,5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar alt. 3 msk kycklingfond
50-100 gr rotselleri
10 cm purjolök
2 schalottenlökar alt, 0,5 gul lök
2,5 dl grädde, valfri fetthalt
Gör så här:
1. Rensa svampen och fräs den i en torr och het panna så att vätskan koka ur. Lägg svampen åt sidan.
2. Finhacka löken, rotsellerin och skiva purjolöken fint.
3. Fräs sellerin och purjolöken i 5 min i lite olja.
4. Tillsätt löken och svampen och låt den fräsa med i ytterligare någon minut.
5. Tillsätt vattnet och fonden och låt alltsammans koka 10-15 minuter.
6. OM du vill ha en slätare soppa så mixa alltsammans lätt med en mixerstav, hoppa annars över detta steg.
7. Tillsätt grädden och låt allting koka upp.
8. Smaka av med salt och svartpeppar.
9. Toppa gärna med lite extra trattkantareller.
Smaklig måltid!
Marias kommentar:
En riktig höstsoppa som är enkel att göra och som smakar mycket svamp. Originalreceptet har bara 6 dl svamp, men jag tyckte det var lite i minsta laget. Har du tillgång till mycket svamp så ös på! ;-)
Det är gott att toppa soppan med lite knaperstekt bacon eller krutonger. Ett gott bröd med en god ost till är också att rekommendera.
Soppan går utmärkt att frysa och sedan värm i micron.
Reklam:
Lämna en kommentar