Kräftstjärtar med purjolök
Idag blev det en riktigt god sås med kräftstjärtar och purjolök.
Kräftstjärtar med purjolök
1 stor burk kräftstjärtar
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 citron
svartpeppar
chilikrydda
ca 400 g pasta
Koka pastan enligt anvisningar på paketen.
Skär purjolöken i tunna strimlor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och pressa i vitlöken. Tillsätt purjon, fräs en kort stund så att den precis börjar mjukna. Blanda ner burken med creme fraiche och lägg i buljongtärningen. Tillsätt mjölken.
Riv skalet från citronen och pressa ner lite av saften. Krydda med svartpeppar och chili (tills såsen blev ljusrosa). Lägg sist i kräftstjärtarna. Ligger de i förlänge blir de sega.
Blanda röran tillsammans med pastan och servera.
Kommentarer
Catty skrev 2008-04-23 klockan 10:58
det låter dundergott :)
Josefin skrev 2008-04-23 klockan 22:27
Jag undrar, vet du vart man kan få tag på Nigellas recept på nätet? Jag bläddrade förbi hennes program och såg något så gott :)
Caroline skrev 2008-04-24 klockan 18:12
Oooo du detta lät ju smaskens =) Måste jag prova nån dag. Går det bra att frysa in tro?
Berith skrev 2008-04-25 klockan 01:49
Till Josefin.
Nigellas och de andra tv-kockarnas recept hittar man på www.recept.nu
Millan skrev 2008-04-25 klockan 13:51
Caroline: Tror att kräftstjärtarna blir sega om man fryser dem och sen värmer dem igen. Men såsen i övrigt lär ju gå bra att frysa.
Reklam:
Lämna en kommentar