Veckans tre finalister i jakten på Sveriges bästa tunnbrödsrulle – veckofinal 3
Då har vi kommit till den tredje veckofinalen av “Sveriges bästa tunnbrödsrulle”. Här kommer veckans tre bidrag och vinnaren får ni veta senare i veckan.
Bidrag Kim Stjerna
Skiva fänkål supertunt. Blanda med turkisk yoghurt, citronskal, salt, svartpeppar och pepparrot efter smak. Röran ska inte vara rinnig utan bara hålla ihop fänkålen. Fördela varmrökt lax på tunnbrödet. Klicka på fänkålsröran. Rulla. Njut.
Ingredienser: :) Inga problem att få tag i sakerna.
Tillagningstid: :) Bara att blanda och göra.
Disk: :| En skål att blanda röran i, ett litet rivjärn och lite annat, men ändå helt okej.
Smak: :) Hade gärna haft i lite tjockare fänkålsbitar för att få tuggmotstånd på det hela. Gott med laxen och fräscht med citronsmaken.
Bidrag Ulrika Robertsson
Rostbiff, philadelphiaost naturell, rostad paprika plus massor med svartpeppar. Rör ihop osten, strimlad paprika, svart peppar och i med strimlad rostbiff, bre ut och rulla ihop och skär till önskad storlek.
Ingredienser: :) Lätt att få tag i.
Tillagningstid: :) Snabbt och bra.
Disk: :) Minimalt med disk.
Smak: :) Goda enkla smaker och krispig paprika.
Bidrag Matias Zakriasson
“Bregott” Ansjovis, kokt mosad mandelpotatis, gräslök, rödlök, kokta finhackade ägg samt (lite) kaviar och krispsallad.
Ingredienser: :( Massor av saker som ska i.
Tillagningstid: :( Koka ägg och potatis tar tid.
Disk: :( Massor av disk blir det.
Smak: :) Jag kände mig ganska negativ från början eftersom det är så mycket jobb med rullen. Men den är riktigt god. I varje tugga finns en ny smak och de passar ihop.
Kommentarer
Berith skrev 2011-10-16 klockan 23:27
Vi kom lagom till provsmakningen och hade lyckan att få vara med!
Alla rullarna var så goda att det var svårt att välja ut en vinnare.
Kim skrev 2011-10-17 klockan 08:47
Vilken trevlig överraskning!
Ni har min tillåtelse att skära fänkålen tjockare om ni vill ;)
Jag håller tummarna för vinst!
Reklam:
Lämna en kommentar