Basilikapastasås med kräftstjärtar
En snabblagad pastasås som doftar ljuvligt.
Koka 400 g pasta enligt anvisningar på paketen.
Mixa 3 klyftor vitlök, 1/2 knippe dill (smaka dig fram), 3/4 kruka basilika, 2 dl riven parmesanost och 2 1/2 dl matlagningsgrädde i matberedare eller med stavmixer.
Koka upp såsen och lägg sedan i 1 burk kräftstjärtar (ca 300 g). Krydda med salt och peppar.
Häll såsen över den nykokta pastan och rör runt.
Kommentarer
Solan skrev 2008-03-28 klockan 23:20
Ännu ett exilent recept att lägga till bland favoriterna. Tack för tipset och tack för en undebar blogg. // Solan
Maja skrev 2008-03-29 klockan 20:38
Mmm..så gott och framför allt enkelt detta låter!
tina pickipicki skrev 2008-04-07 klockan 14:40
vilket bra pastatips! det här ska jag prova. jag har sått flera krukor med olika sorters basilika för ett tag sen. i sommar har jag förhoppningsvis en en skog av basilika, vem vet, då kanske jag lagar det här varje dag :)
Millan skrev 2008-04-07 klockan 18:49
Tina: Mm.. basilika är verkligen gott!
tina pickipicki skrev 2008-04-09 klockan 14:08
tack för tipset! jag sparar båda recepten tills det är dags för skörd :)
Caroline skrev 2008-04-19 klockan 01:11
Denna ska jag prova en dag. Det var ju enkelt att göra och jag älskar kräftstjärtar. Men... kan man skippa parmesanosten tro? Jag avskyr nämligen ost av alla dom slag. Sambon lär nog bli besviken då han älskar ost men jag kan bara inte äta det.
Millan skrev 2008-04-19 klockan 10:04
Caroline: Parmesanen ger väldigt mycket smak till detta. Men gillar man det inte så blir det ju inte gott. Så testa utan och ge sambon parmesan först vid serveringen.
Reklam:
Lämna en kommentar