Fiskfärsbiffar med kräftsås
Vi var en runda bland fiskehoddorna i Malmö och köpte lite blandad fisk. Väl hemma benade jag ur och styckefrös de finaste filébitarna. Kantbitarna skar jag ner i mindre bitar och frös in för att de senare ska bli fiskgratänger. Men lite av torsken och laxen sparade jag undan för att göra den här fiskfärsen. Chrisse blev riktigt förtjust i de här biffarna, vilket är ett bra betyg på dem!
Fiskfärsbiffar med kräftsås
till 4 portioner
400 g fiskfilé (200 g torsk & 200 g lax)
1 dl kräftstjärtar
2 ägg
2 msk potatismjöl
1 dl crème fraiche
peppar
2 msk smör +
2 msk olja
Sås:
1 dl crème fraiche
2 dl mjölk
2 tsk hummerfond
2 msk hackad dill
salt & peppar
1 dl kräftstjärtar
till servering:
pressad potatis
gröna ärter
Lägg fiskfilén, kräftstjärtar, ägg, potatismjöl och crème fraiche i en skål och mixa med handmixern tills det blir en slät smet. Krydda med lite peppar.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Klicka ut färsen i stekpannan och stek ungefär 4 minuter på varje sidan.
Såsen: Blanda alla ingredienser utom kräftstjärtarna i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från plattan och lägg ner kräftstjärtarna. De blir sega om de får koka.
Servera biffarna med sås, pressad potatis och kokta gröna ärter.
Reklam:
Lämna en kommentar