Mjölkchokladsnitt
Ca 15 kakor
Ingredienser:
175 gr rumsvarmt smör
0,5 dl socker
0,5 dl ljust muskovadosocker
3 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 gr mjölkchoklad alt. en kaka Marabou Sensation Caramelized almonds sea salt
Gör så här:
1: Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och båda sockersorterna fluffigt.
3. Tillsätt sirapen och blanda lätt.
4. Tillsätt alla torra ingredienser. OBS! Blanda bakpulvret med mjölet!
5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den i kakdegen.
6. Forma degen till en rulle, lika lång som en plåt.
7. Lägg degen på en bakpappersklädd plåt och tryck till degen lätt med handen.
8. Grädda längden i mitt i ugnen i 20-25 min. Den är färdiggräddad när ovansidan spricker lite lätt. Degen ska kännas fast när man trycker lätt på den på ovansidan. OBS! Övergrädda inte kakorna, de ska vara lite mjuka i mitten.
9. Lått längden svalna ca 5 minuter på plåten innan du skär den i breda snittar, ca 3 cm. Låt kakorna svalna på plåten.
Källa: Hembakat, nr 2/2010, något modifierat av mig.
Marias kommentar:
Chokladen med lite mandel och salt gav en extra tvist till kakorna. Det fungerar givetvis lika bra med vanliga naturell mjölkchoklad. Det här blir maffiga kakor, så ska du har kaffekalas så rekommendera jag dig att göra kakorna något smalare för annars lär ni inte orka äta så värst många andra sorters kakor…
Reklam:
Lämna en kommentar