Rödbetspaj med feta
En läcker paj där den söta rödbetan blir perfekt mot den salta fetan. Bör ätas samma dag som man tillagar den, för dagen efter ser pajen ut som en rosa/röd kaka till Barbie. Fortfarande lika god, men inte lika vacker.
Rödbetspaj med feta
Pajskal:
2,5 dl vetemjöl
75 g smör
1 dl kesella (10%)
Äggstanning:
4 ägg
2 dl matyoghurt
1 dl mjöl
1/2 dl hackad persilja
1/2 msk torkad timjan
Fyllning:
1 gul lök
1 msk olja
salt & peppar
700 g färska rödbetor
150 g fetaost
1 dl riven parmesan
Börja med att borsta rödbetorna och koka dem mjuka. Det tar ca 30-50 minuter beroende på storlek. Skala och skär i bitar. Detta kan du förbereda redan dagen innan om du vill.
Hacka ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en pajform. Låt vila i kylen 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter.
Skala och hacka löken. Fräs den i olja. Fördela löken i botten på pajskalet. Fördela feta och rödbetor. Vispa ihop äggstanningen och häll över. Fördela den rivna parmesanen på toppen. Grädda mitt i ugnen 40 minuter. Låt den sedan stå minst 10 minuter så att den sätter sig.
På fotot överst serveras rödbetspajen med grillad fläskfile och sallad.
Reklam:
Lämna en kommentar