Kalljästa morgonbullar
Detta är ett riktigt favoritrecept från när jag växte upp.
Kalljästa morgonbullar
50 g jäst
2 dl kall mjölk
1 ägg +
1 ägg (att pensla med)
2 msk socker
1/2 tsk salt
6 dl vetemjöl +
1 dl vetemjöl
75 g smör
vallmofrö
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör ut.
Tillsätt ägg, socker, salt och 6 dl vetemjöl. Skiva ner smöret. Blanda till en smidig deg.
Kavla ut degen direkt på mjölat bakbord (ca 1 dl mjöl) till 40×60 cm. Pensla med ett uppvispat ägg och vik ihop så att det blir 6-8 lager. Ungefär som att rulla ihop en rulltårta.
Dela i 16 bitar och lägg på en plåt.
Pensla med ägg och strö över vallmofrö.
Jäs i kylskåp över natten.
Grädda bullarna i 10 minuter, 225 grader. Låt svalna utan bakduk.
Tack till mamma & pappa för receptet!
Kommentarer
annamaria skrev 2008-01-13 klockan 15:14
Vad goda dem ser ut!! Perfekt att fixa dagen innan.
Lindha skrev 2008-01-13 klockan 20:18
Åååh, vad mumsigt det där såg ut. Tror nog att jag ska överraska "gubben" en dag. Perfekt att man kan förbereda kvällen innan. Tusen tack för tipset!!
Berith skrev 2008-01-13 klockan 20:42
Jag kan garantera att bullarna är jättegoda.
Lika goda som dom ser ut att vara.
anna skrev 2008-01-13 klockan 22:00
Mums! :D
Petra Hall skrev 2008-01-15 klockan 17:13
Det ser ljuvligt gott ut och nu vill jag baka! Tack för inspirationen och som tack för den vill jag ge dig ett pris (som finns att läsa om på min blogg, som finns i länken).
Kramar!
Eva skrev 2008-01-17 klockan 12:01
Jag drömde faktiskt att jag gjorde de här bullarna i natt. Blev så facinerad av att man får färskt bröd lixom! =) Ska pröva i verkligheten men de är säkerligen lika goda då! =)
Caroline skrev 2008-04-17 klockan 23:27
Åh va fina dom blev då!! =O Vacker färg och allt...
Berit Sandin skrev 2014-06-10 klockan 21:17
Äntligen har jag hittat receptet på dessa fantastiskt goda frallor igen, efter att letat i flera år. Dom verligen kanongoda.
TACK
Reklam:
Lämna en kommentar