Korea – Del 1

Cheese labokki

Så var det då dax för den första matrapporten ifrån korea.

Efter 20h restid och 3h snabbsömn på hotellet vaknade jag ganska hungrig. Efter en snabbdusch mötte jag upp med Rasmus och Charles som jobbar på koreakontoret. De var just på väg hemmåt för dagen så jag passade på att följa med dem och äta min första koreanska maträtt (för den här resan iallafall). Det blev Cheese labokki, eller 지즈 라볶이 som det heter på koreanska. Rätten består av nudlar, ost, riskuddar, lök, och grönsaker i nån väldigt stark sås. Kommer nog ta ett par dagar att vänja sig vid den starka maten men förutom det så var det väldigt gott. Det börjar bra!

Kommentarer

Karin skrev 2007-04-02 klockan 17:14

Per hälsar och tackar för mattipset! Vi följer Koreamaten med spänning inför nästa besök /Karin

Sandy skrev 2007-04-02 klockan 21:43

Hallå Chrisse! Mmm, stark mat är gott, men kan bli lite förmycket ibland. Men hellre stark än "Heleneholmsk". Hoppas du får en fortsatt trevlig och rolig resa. Ska bli kul att läsa den spännande fortsättningen. :) Kramar /Sandy

Berith & Thomas skrev 2007-04-02 klockan 22:21

Hej Chrisse! Det verkar ju spännande med den koreanska maten. Nu ser vi fram emot nästa rapport. Hoppas att du har det bra.

Chrisse skrev 2007-04-03 klockan 12:35

Hej alla. Tack för kommentarerna! Allt är bra i korea och ja, spännande är verkligen ordet som bäst beskriver koreansk mat :) Idag har jag varit på samsung och jobbat hela dagen och där får man inte ha med sig kamera in så det blev inga bilder och därför ingen matrapport idag. Men jag lovar att återkomma såfort jag har nått nytt skoj att rapportera.

Jonas skrev 2007-04-03 klockan 14:13

Tar du emot beställningar? :P -Riktigt starkt kryddad mat är bland det bästa som finns.. :)

Marie skrev 2007-04-03 klockan 17:44

Hej Chrisse Kul att du provar på lite inhemsk mat. Jag vet vad skålen i mitten innehöll för det berättade Millan. Du kanske lär dig tycka om kimchi (stavningen??!!!) riktigt mycket. Ser fram emot att höra från dig igen.

Chrisse skrev 2007-04-04 klockan 07:55

Haha .. nej Marie, kimchi är inget jag kommer fastna för. Får kanske skriva ett inlägg om kimchi för dom som inte vet vad det är.

Lämna en kommentar
Reklam: