Hela Sverige bakar – Glutenfri drömrulltårta

I torsdags tittade jag på Hela Sverige bakar på sjuan och en av utmaningarna var att baka en drömrulltårta. Vi gör den alltid till jul är hemma så jag förknippar den med julafton. Den är såklart precis lika god när som. Just rulltårta är ett superbra bakverk för glutenintoleranta då den oftast bara innehåller potatismjöl. Det finns också så otroligt många olika varianter att baka.

Glutenfri drömrulltårta
3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
150g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner i smesten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30*40 cm. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca: 5 min. Stjälp upp kakan på sockrat papper eller fuktig duk. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt den kallna.

Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt vaniljsocker och rör sedan ner äggulan. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. låt drömrulltårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

Lämna en kommentar




*