Zeta Sardellcreme

Sardellcreme, kan det vara något?

zardellcreme

Zeta Sardellcrème består av sardeller mixade med olivolja till en smidig crème förpackad på tub. Crèmen ger samma goda slutresultat som att använda hela sardellfiléer men förenklar matlagningen avsevärt. Zeta Sardellcrème lämpar sig utmärkt i klassiska recept såsom Pasta Puttanesca och Caesardressing.
Källa: http://www.zeta.nu/produkter/kapris-och-sardeller/zeta-sardellcreme-


Millans kommentar:
Vi har en rätt vi brukar göra med ansjovisfiléer (Kyckling i citron och ansjovissås), men det slutar alltid med att vi får slänga de sista filéerna. Något vi givetvis inte tycker är speciellt kul. Men att de nu tryckt ner sardeller i tub låter ju verkligen lovande inför framtida experiment i köket. Nu kan man ju smaksätta bara lite grann, utan att öppna en hel burk. Vi började med att testa en klick rakt på ett ägg, allt för att verkligen känna smaken. Och den visade sig vara riktigt bra! Nu ska det experimenteras :)

Kommentarer

Tiggy skrev 2013-10-26 klockan 16:01

Låter lovande. :)

Anna skrev 2015-03-24 klockan 07:39

Onödigt att slänga anjovisfiléer! Spar dom du inte behöver MED spad i en liten glasburk. Spadet är ypperligt till köttfärs, smaksätta en sås, osv. Filéerna kan du ju ha på ett kokt ägg. Klassiskt och delikat!

HJS skrev 2017-02-08 klockan 03:10

Fasg nu är ju inte ansjovis och sardeller samma sak! Inte har man sardeller i sin Janson? Blandar ni inte ihop svensk ansjovis med sardeller som heter ansjovis på engelska?

Millan skrev 2017-02-12 klockan 20:18

Det kan du ha rätt i HJS! Har läst på om översättningsförvirringen just nu och blev inte mycket klokare ;) Men i just det här fallet så fungerar det med Sardellcremen, då det mest är lite sälta man är på jakt efter. Tack för att du försöker bringa ordning i oredan här!

Lämna en kommentar
Reklam: