Vetekatten vs. Kungsgårds Stenugnsbageri

Okej, jag erkänner det är kanske lite märkligt att sätta ett av Stockholms bästa bagerier i en tävling mot ett litet surdegsbageri i skånska Dalby. Men jag har faktiskt tänkt på det här. Kungsgårds Stenugnsbageri är mitt favoritställe här nere. Deras kardemummabullar är värda är att köra omvägar för att få tag i. Och Vetekatten är kända för att Sveriges bästa bullar och har flera år vunnit tävlingar om bästa semlor. Så varför inte sätta dem mot varandra?

kanelbulle från vetekatten
Kanelbulle från Vete-katten. Pris 22 kr.
Den här vetedegen är verkligen suverän! Kanske lite snålt med fyllningen, men degen räddar helt klart det.

 

kanelbulle dalby

Kanelbulle från Kungsgårds Stenugnsbageri. Pris 15 kr.
Så saftiga och kletiga i mitten. De är verkligen supergoda!

Och? Detta är verkligen ingen lätt strid att avgöra. Vete-kattens deg är bättre, ja, faktiskt en av de bästa jag någonsin smakat, men fyllningen i bullen från Kungsgård är betydligt bättre. Men i kanelbulletävlingen vinner efter många velande fram och tillbaka Vete-katten!

 

Nu över till kardemummabulls-tävlingen.

 

kardemummabulle

Här har Vete-katten en helt annan version av Kardemummabulle än vi väntat oss. Det är samma goda vetedeg som i kanelbullarna, men även en fyllning med äppelmos och vaniljfyllning. Men detta gick faktiskt inte riktigt hem hos oss, utan Kungsgårds vinner Kardemummabullsfajten med hästlängder! Kungsgårds bullar är saftiga och rejält fyllda med kardemumma! Det är värt att köra en omväg för att få tag i dem. 15 kr/bulle är dessutom ett riktigt bra pris för såhär goda “köpebullar”.

Kungsgårds Stenugnsbageri
http://www.stenugnsbageri.com/
Lundavägen 1
247 50 Dalby

Vete-Katten
http://www.vetekatten.se/
Kungsgatan 55
Stockholm

Lämna en kommentar
*