Veckomatsedel vecka 35

Måndag: Haremsgryta med vissa små förändringar och ris
Tisdag: Sprödbakad fisk med kokt potatis och remouladsås
Onsdag: Middag hos mina föräldrar
Torsdag: Pastagratäng med kyckling och spenat
Fredag: Italiensk köttfärslimpa med klyftpotatis
Lördag: Penne Vodka
Söndag: Fiskburgare

Marias kommentar:
Att jag inte är någon fiskperson kan knappast ha undgått någon som har hänt med här ett tag. Ha, det är bara att klicka in sig på kategorin Fisk och skaldjur så ser ni ganska snabbt en trend här… Detta är något jag har dåligt samvete över då jag vet att fisk är bra och nyttig mat. Jag lagar det helt enkelt inte för att jag dels inte är någon bra fiskkock, (vilket inte är så konstigt när man inte har någon erfarenhet), och dels för att jag inte riktigt gillar smaken av fisk och skaldjur. Det blir knepigt då helt enkelt… Det brukar sträcka sig till sprödbakad fisk som jag kan äta utan problem, men sen kan vi ju alltid tvista om exakt hur mycket fisk är det jag äter då egentligen och inte bara panering med fisk.

Introducerar därför fiskburgare den här vecka och hoppas på en lyckoträff. Jag gissar redan nu att dottern och maken kommer äta med god aptit, (båda gillar fisk), och att jag blir positivt överraskad. Det gäller att ha en positiv inställning från början, inte sant?

Penne Vodka tänkte jag också testa att laga. Har läst det på diverse menyer men har aldrig kommit mig för att beställa det. Tänkte testa, något ska jag väl ha vodkan till som bara står och samlar damm i ett skåp här hemma. ;-)

Återkommer med recept på veckans nyheter framöver.

Kommentarer

elin skrev 2012-08-28 klockan 21:04

hej gillar du ris, typ torsk, hollandaisesås. så har jag en maträtt, som knappt kräver energi och är super god och enkel enligt mig :) den görs i ugn ca 20 min :)

Millan skrev 2012-08-28 klockan 21:56

Penne vodka låter spännande. Ser framemot en rapport om det. Fiskburgare gillar vi här hemma också. Vet att jag har ett riktigt gott recept på det här på salt&peppar.

Maria skrev 2012-09-01 klockan 16:57

Elin: Det där fiskreceptet får du gärna dela med dig av! Millan: Du kan lugnt räkna med ett recept framöver.

Lämna en kommentar
Reklam: