Veckomatsedel vecka 34

Så var sommarlovet verkligen över och jag har redan varit tillbaka i verkligheten i en vecka och det är dags att kavla upp ärmarna ytterligare och komma tillbaka till vardagen. Det betyder att veckomenyerna återigen blir mer vanligt förekommande här igen.

Hur planerar ni veckans måltider? Dag för dag eller gör ni en veckomeny eller till och med en månads meny? Just nu försöker jag mig på att planera för flera veckor och fyller på successivt vart eftersom. Dock är jag inte helt fanatisk gällande min egen planering utan kan stuva om rätt rejält om det kommer upp något annat som gör att middagsplanerna måste ändras. Nya receptidéer får alltid företräde för gamla favoriter t.ex.

Önskar återfå min kreativitet gällande att hitta på nya recept och våga prova nya recept. Tror lusten gick ur mig lite där i våras någon gång och sen gick det bara utför därefter. ;-)

Men nu är det höst och det är dags att kavla upp ärmarna och köra igen! :o)

Måndag: Köttfärsfrestelse
Tisdag: Kyckling- och spenatcannelloni
Onsdag: Äter inte hemma
Torsdag: Korvstroganoff och ris
Fredag: Grillad kyckling med pestopotatissallad
Lördag: Spagettipaket m. Parma
Söndag: Gnocchi med tomatsås

Marias kommentar: Börjar veckan med lite rester då vi fick gratäng över. Bra att inte behöva tänka på maten direkt på måndagen utan det är bara att värma och sen sätta sig och äta. Det är ett måste framöver får vår del då dottern har simskola precis innan middagen rimligen bör stå på bordet. Med andra ord kommer det absolut inte finnas något utrymme för att ställa sig och laga mat när vi kommer hem från simningen. Då lär både hon och jag har dött av hunger efter vår respektive träning. (Ja, jag simmar alltså i 50-metersbassängen samtidigt. Det är ett krav att vi föräldrar inte deltar och engagerar oss under själva träningen. Att simma samtidigt själv är toppen tycker jag i stället för att sitta och svettas på en varm läktare).

Dottern har valt korvstroganoff på veckans meny. Det verkar vara en av hennes favoriter för tillfället. Kan inte påstå att jag tycker det är fullt lika aptitligt. Tips på hur man kan pigga upp den barnfavoriten? Vi använder redan en falukorv med hög kötthalt, (hittade någon lokal variant som hade 80% kötthalt har jag för mig sist vi gjorde detta), men tycker ändå att det blir rätt trist.

Sen ska vi försöka få till en omgång av den enormt goda pestopotatissalladen. Konstigt nog har det inte blivit en enda gång under sommaren trots att vi har grillat ett flertal gånger tack vare det härliga sommarvädret som vi har haft.

Sen har jag två nya recept i slutet på veckan som jag äntligen tänkte försöka testa. De har legat bland mina recept att testa framöver i en mapp i Evernote i en halv evighet och lite till. Så här ska göras egna gnocchis. Återkommer med recept och rapport framöver.

Kommentarer

Martin skrev 2013-08-19 klockan 10:46

Jag tycker korvstrofanoff piggas upp av en kryddigare korv (inte så barnvänligt kanske?) och sedan att man gör något roligare med potatisen eller kanske har bulgur :) Bryn gärna på tomatpurén rätt hårt och krydda med någon örtmix också. Inte så mycket kvar av korvstroganoffen dock :-)

Linda Johansson skrev 2013-08-19 klockan 11:08

Nu vet jag inte hur du gör korv stroganoff, men numera använder jag alltid smetana, Knorrs kalvfond och färsk citronjuice (och mycket tomatpuré). Tycker såsen blir godare så! Vi är såsälskare så det blir alltid mycket sås, jag späder med mjölk och vatten och reder med maizena eftersom jag inte vill ha för mycket fett. Då blir det svårare att balansera smakerna, det börjar JAG tröttna på att misslyckas med... :( Sedan gör färska örter mycket, jag föredrar faktiskt dill framför persilja här. Det funkar med fryst dill, men fryst persilja är för smaklöst för mig.

Millan skrev 2013-08-20 klockan 18:35

Vi kokar ofta extra potatis och gör Gnocchi. Vårt grundrecept har du här: https://saltpeppar.se/blog/?p=7711 Och sen varierar vi det genom att blanda olika ostar i smeten om vi vill lyxa till det. Korv strognoffen varierar vi genom att steka med olika lökar (purjo/gul/röd) och sen blanda med aningen grädde eller tomater. Därefter kan allt från majs till rivna morötter och svamp åka i.

Millan skrev 2013-09-02 klockan 17:22

Hur gick det med Gnocchin? *nyfiken*

Maria skrev 2013-09-02 klockan 18:47

Millan: Den diskvalificerade sig p.g.a. dålig tidsplanering från min sida samt att jag läste att det inte blir ett så lyckat resultat med färskpotatis?!? Ett nytt försök längre fram med andra ord.

Lämna en kommentar
Reklam: