Veckomatsedel vecka 1 – bättre sent än aldrig…

Matplaneringen gick i stå någonstans där i höstas. Eller rättare sagt, vi planerade maten men det gick i vågor och framför allt var jag urusel på att blogga om det. En stor anledning till min bloggfrånvaro var inbrottet vi hade i början på hösten 2012. Det är svårt att matblogga utan en kamera…

Suget att laga mat dämpades rätt rejält i kombination med att det stundtals var en ganska intensiv och hektisk höst.

Januari kom och därmed var vi inne i ett nytt år.

Jag satt mig den 2/1 och skrev ner en matsedel för resten av månaden. Det är något jag aldrig har gjort tidigare. Den fylldes successivt på och bara några små justeringar har gjorts.

Så här kommer nu några inlägg med vad vi har ätit under den här perioden.

Måndag – Nyårsafton: Hyrd lokal tillsammans med ca 20 vuxna och lika många barn. Korv med bröd till barnen och sedan kallskuren buffé till oss andra och de barn som så önskade. Det blev pastasallad, potatissallad, skinka, rostbiff, kycklingspett, massa färsk frukt. Avslutningsvis blev det dessertbuffé. Jisses så vi hade att välja på, allt ifrån min egen Taybärmoussetårta till Nutellasemifreddo till fudgekaka med vispgrädde. Som om inte det var nog så fanns det även en cheesecake med hallon och blåbär, fruktsallad, glass, hemkokt chokladsås. Det var ingen som behövde gå därifrån hungrig i alla fall.
Tisdag: Rester från gårdagen
Onsdag: Sötsur gryta med ris (frystömning)
Torsdag: Smörgåstårta med kyckling och bacon
Fredag: Kyckling och pesto cannelloni
Lördag: Middag på George’s Restaurang
Söndag: Kött med klyftpotatis och Tomat- och fetasalsa

Marias kommentar:
En faslig blandning, högt som lågt. Såväl frystömning som nya recept. Dock ingen fullträff gällande det nya receptet på cannelloni. Var ursprungligen ett amerikanskt recept och det är bara att inse att de är väldigt förtjusta i ost “over there”. Ricottaost i mängder så till den milda grad att jag upplevde cannellonin som rätt smaklös och att det blev too much fyllning. Och detta sagt av en ostälskare!

Får fundera på om jag kan använda receptet som skiss och ändra om så att jag får till något vettigt av det hela. Än så länge är det inget recept att bjuda på i alla fall. Tomat- och fetaostsalsan behöver jag jobba vidare på, men en receptskiss kommer.

Lämna en kommentar
Reklam: