Varmrätter till Nyårsafton

kantarellrisotto
Först ut har vi en god Köttbit med en ljuvlig kantarellrisotto. Till detta serveras förslagsvis en tomatsallad.

Oxfile med tillbehör
När vi ändå är inne på kantarellerna så varför inte servera Ginflamberad oxfilé med flädersås och smörstekta kantareller och ungsrostade rotsaker?

Oxfilé med rödvinssås och varm kantarell- och ostsallad
Den varma kantarell- och ostsalladen gick inte av för hackor den heller. För att göra det hela ännu festligare så kan ni flamera oxfilén i lite Calvados! Tänk då på att ta bort pannan från köksfläkten och var försiktig!

Helstekt fläskfilé med rödvinssås med en touch av kakao

Helstekt fläskfilé blir himla gott och sköter sig själv i ugnen. En rödvinssås till är himla gott. En variant än den med kakao eller den lite lenare i smaken, inte så vinägerbetonad som många annars är.

Kyckling med rotsaker
Vill man i stället sikta in sig på kyckling så är Chris variant på Kyckling med rotsaker och crème fraicheröra ett säkert kort.

Kycklingfile med feta och soltorkade tomater
Ytterligare ett kycklingrecept som är himla gott. Väldigt enkelt att laga till också om man inte vill tillbringa hela kvällen i köket.

Kyckling Alfredo
Chicken Alfredo är annars ett säkert kycklingrecept som brukar uppskattas av de flesta!

Ljuvlig lax
Vill du i stället köra på fisk så är detta ljuvliga laxrecept ett bra alternativ. Vem kan motstå ungsbakad lax med ett täcke av räkor, creme fraich, parmesanost och dill? Till detta serveras förslagsvis ungsbakade rotfrukter.

chris_070421.jpg
Ishavsräkor à  la provencale kan vara ett alternativ om du vill äta skaldjur!

Kommentarer

Sötsak skrev 2007-12-30 klockan 14:23

De varma lät goda, men kall-/förrätterna... ahh, Smaskens! :) Ha en fin söndag, Jasse

Lämna en kommentar




*