Våffeldagen

Idag är det våffeldagen!

Förr kallades denna dag, som var en helgdag, för vårfrudagen efter titeln vår fru för jungfru Maria. Vårfrudagen har i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna helgdag.
Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Jungfru_Marie_beb%C3%A5delsedag

Och det finns vissa fördelar med att vara vuxen, jag får äta dessert till middag om jag vill och idag vill jag det!

Det här receptet är skapat av en av mina köksidoler – Leila Lindholm. Våfflorna är verkligen frasvåfflor och de godaste jag någonsin ätit! Inga halvdegiga våfflor här inte, utan krispiga från kanten hela vägen in i mitten. Nyttiga? Inte det minsta :)

Leilas frasvåfflor
till 10 våfflor

2 dl kallt vatten
2,4 dl (150g) vetemjöl
1 nypa flingsalt
4 dl vispgrädde
smör till gräddning

till servering:
vispad grädde
sylt

Rör samman vatten, mjöl och salt till en jämn smet. Vispa grädden hårt och vänd ihop med smeten.

Grädda med smör i ett våffeljärn på full effekt och lägg dem på ett galler.

Servera med vispad grädde och sylt.

Kommentarer

Elenore skrev 2011-03-25 klockan 14:27

Mums! Här blir det också våfflor ikväll :-)

Berith skrev 2011-03-25 klockan 16:42

Här blir det också våfflor men vi tar ett paket Ekströms och blandar till. På jobb fick vi våfflor som vi värmde i brödrosten. Det var gott med grädde och sylt till.

Lovisa skrev 2011-03-25 klockan 21:20

Mums!! Här tjuvstartade vi med våfflor redan förra veckan så vi skippade det idag och körde på minipizzor istället :)

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-03-25 klockan 21:23

Här blev det våfflor idag, mumsigt värre :-)

Millan skrev 2011-04-05 klockan 14:30

Kul att läsa om fler som ätit våfflor :)

Lämna en kommentar




*