Våffeldag och nytt våffeljärn

Precis som Maria skrev igår så närmar sig Våffeldagen, den 25 mars och vi bestämde oss för att bjuda hem föräldrarna på våffelfest redan i helgen som gick :) Vårt gammal dubbelvåffeljärn börjar sjunga på sista versen och skulle vi göra våfflor till så många kunde vi lika gärna se till att vi hade gott om järn hemma och inte riskera att vårt gamla lägger av mitt i..

För att göra det hela lite roligare bestämde vi oss för att testa föräldrarnas smaklökar. Vi bjöd på både Kejsarvåfflor från Kungsörnen samt hemmagjord smet.

Den hemmagjorda smeten vann överlägset smaktävlingen. Våfflorna blev krispigare och förblev dessutom krispiga om man inte hann att äta upp dem i det tempot jag lagade ;)

Vårt nya våffeljärn, “Hjerte Stor” från Wilfa.

Större våfflor än vår gamla, lätt att använda och våfflorna blev perfekta!

Recept på världens godaste våffelsmet hittar ni här:
https://saltpeppar.se/blog/?p=2946

Mer info om våffeljärnet hittar ni här:
http://www.wilfa.se/

Kommentarer

Linda- Cupcakesfluffan skrev 2012-03-21 klockan 11:38

Skall allt testa ert recept till helgen :-)

Skönhetsbloggen! skrev 2012-03-22 klockan 10:36

Åh, mums så gott! :D

Marie skrev 2012-03-22 klockan 12:45

Det blir hemmagjord smet efter ert recept i fortsättningen. De var suveränt goda! Jag har aldrig ätit så frasiga våfflor tidigare. Tack för en trevlig söndag eftermiddag. Det blev ingen middag på kvällen för vi var alldeles för mätta efter de goda våfflorna.

Berith skrev 2012-03-23 klockan 07:33

Det här skulle kunna bli en repris på vad Marie skrev. Kan inte annat än att hålla med. Så frasiga och goda våfflor har jag aldrig ätit förr. Men jag kommer att ändå att ha några paket med våffelpulver i skåpet för de är inte dumma de heller och det är snabbt och lätt att blanda till.

Sanna skrev 2012-03-23 klockan 22:36

Såg smarrigt ut! Jag gillar kungsörnens lite grövre variant. Det är en bra bas för ett matigare alternativ. där man själv kan tillsätta feta, spenat eller annat gott :)

Lämna en kommentar