Tobleronemousse med frusna hallon

Det här receptet fick jag för flera år sedan i en receptswap av “Agnelia”. Trots att jag bara hört gott om det så har det blivit liggande. Men så förra helgen när vi skulle fixa dessert kände vi att det var dags att pröva. Och det var precis lika enkelt och gott som ryktet säger.

[Uppdatering] Livsmedelsverket rekommenderar numer att man kokar importerade frysta hallon, så tipset är att använda färska bär istället.

Tobleronemousse med frusna hallon
3 portioner

150-200 gram Toblerone
1 dl grekisk yoghurt 10%
1,5 dl vispgrädde
frusna hallon

Bryt chokladen i bitar. Smält i en skål över varmt vattenbad. (Eller värm försiktigt i micron, det fungerar lika bra.)

Ta skålen från värmen och blanda chokladen med yoghurt.

Vispa grädden. Rör ner den i chokladsmeten.

Fördela moussen i glas, vinglas eller portionskoppar. Ställ in i kylen och låt moussen stelna ca en timme.

Garnera moussen med några hallon innan servering.

Kommentarer

Lite recept « GI girl skrev 2009-06-06 klockan 21:35

[...] Lite recept By GI girl Fredagens middag: Fetaostfyllda biffar med paprikatzatsiki och tobleronemousse [...]

Lämna en kommentar




*