Thai Panna och Kelda Red Curry Thai

Via Smartson har jag fått möjlighet att testa Kelda Thai Red Curry och senare även Arla thai panna.

Halvfabrikat där du endast ska tillsätta kyckling (/kött/fisk/skaldjur) och grönsaker till den färdiga såsbasen. Enkelt, lätt och smidigt helt enkelt.

Problemet är bara att jag i vanliga fall lagar denna rätt till maken, men äter det inte själv då jag har oerhört svårt för smaken efter en matincident i Thailand för väldigt många år sedan. Tror det är smaken av citrongräs som jag inte fixar längre.

Strunt samma, här skulle testas. Jag utgick ifrån kycklingfilé som jag strimlade och sedan stekte med lite smör, salt och peppar. Därefter åkte ca 500 gr wokgrönsker ner i pannan. Färska grönsaker hade givetvis varit ett bättre alternativ, men varken tiden eller orken fanns den här provkvällen så då fick frysta wokgrönsaker helt enkelt duga.

Keldas variant är en vanlig tetraförpackning, bara att öppna och hälla i.

Arlas thai panna består av en burk med matlagningsgrädde á 2,5 dl och sedan i locket ligger en kryddpasta.

Lite krångligare att få i kryddpastan och få den att blandas med grädden helt klart i jämförelse med Keldas tetrapack.

Marias kommentar:
Här borde det egentligen mest vara makens kommentar som är något att lägga vikt vid, det vill säga smakmässigt hur rätterna var.

Båda var goda, inget snack om saken. De mäter sig väl knappast med äkta vara från vår lokala thairestaurang, men är en god ersättare när man vill ha något liknande. Båda smakar röd curry, men här var nog Keldas variant strået vassare. Bättre riv i smaken och renare smaker har jag för mig att han sa. Båda blev godare dagen efter i matlådan. Gissar på att smakerna hade hunnit mogna lite ytterligare då.

Rent tillagningsmässigt så säger jag Kelda alla gånger. Varför krångliga till det med Arlas Thai panna där man ska mecka runt med matlagningsgrädden och sen kryddpastan. Näe, de där olika pannorna med olika smakpastor i locket har jag aldrig riktigt förstått mig på. I så fall kan man väl bara sälja kryddpastorna separat och sen komplettera med valfri gräddprodukt, men i och med att det är Arla som står bakom dem så är de ju mest intresserade av att sälja merjeriproduken, inte några kryddpastor…

Två oerhört lika produkter och jag förstår inte riktigt behovet av dem båda. Kan tycka att den ena hade räckt. Det är ju ändå samma koncern i botten…

Blir det något återköp här så blir det Keldas variant som kommer handlas hem, det var enklare och smidigare och smakmässigt en vinnare av dessa två i den här familjen.

Kommentarer

http://hazedesign-smyckesblogg.blogspot.com/ skrev 2012-01-24 klockan 19:18

Kommer handla hem Keldas och prova imorgon..spännade :-)

Per skrev 2012-01-28 klockan 21:04

Håller fullständigt med om Arlas krångelvarianter. Kan det verkligen vara citrongräset som du har problem med? Skulle snarare gissat på limeblad eller ingefära.... Har inte provat Keldas men ska göra det....

Lämna en kommentar
*