Spoons soppor och grytor – en uppdatering

Jag har skrivit om Spoons soppor tidigare, så egentligen borde jag väl inte blogga om dem igen. Men jag känner faktiskt att jag vill göra det. För trots att det gamla blogginlägget är från 2012 så har jag ännu inte hittat någon annan tillverkare som gör bättre färdigmat.

spoons

Inga tillsatser, förtjockningsmedel, e-nummer eller andra konstigheter. Gluten- och laktosfritt.

spoons

Allt är ordentligt kryddat och jag personligen tycker att vissa av produkterna är lite väl starka, men Chrisse verkar gilla alla.

spoons

Rejäla bitar av i grytorna.

Här hemma äts de ofta till lunch. Bra hållbarhet och smakar faktiskt precis som om man själv gjort det.

spoons

Tyvärr finns inte produkterna i hela landet, men det handlar väl mest om att fler ska få upp ögonen för dem, så att det blir en efterfrågan. Här nere i Malmö finns de på flera ställen iaf (se komplett lista på deras hemsida, länk längst ner i inlägget).

spoons

Palsternackssoppan är en av mina favoriter.

spoons

spoons

Sopporna är färdiga och du behöver verkligen inte göra något med dem. Men, vill du ta dem från en “vanlig” lunch till lyxmiddag en fredagkväll så är det här receptet från Linas matkasse värt att prova. Soppan blir matigare och smaken ändras betydligt när man kryddar med dragon och gruyere.

Krämig rotfruktsoppa med dragon
till 3-4 portioner

1/2 fänkål
1 schalottenlök

2 burkar spoons rotfrukssoppa
2,5 dl rysk yoghurt
2 tärningar grönsaksbuljong

gruyere (ost)
1 röd paprika
några kvistar färsk dragon

till servering:
bröd

 

Skiva fänkål och schalottenlök tunt och fräs i lite olivolja i en stor kastrull.

Tillsätt den färdiga rotfruktssoppan, yoghurt och grönsaksbuljong. Låt sjuda 4-5 minuter.

Grovriv lite gruyer. Tärna paprikan och grovhacka några kvistar dragon.

Rör ner dragonen i soppan och toppa med riven ost och paprikatärningar.

Servera med bröd.

 

Läs mer om Spoons här:
http://www.smakaspoons.se

Lämna en kommentar




*