Smörstekta primörer med seranochips

Här kommer vårt första midsommar-recept för “Las Moras“. Det är en förrätt som passar lika bra som tillbehör på en buffé. De rena smakerna är perfekta ihop med vinet.

Smörstekta primörer med seranochips

Smörstekta primörer med seranochips

10 sparrisar
10 små knippemorötter
smör

5 skivor seranoskinka

pinjenötter
parmesan
peppar

Lägg seranoskinkan på bakplåtspapperklädd plåt och ställ in i ugnen, 10 minuter 200 grader. Ta ut skivorna och låt torka på hushållspapper.

Värm upp ett stekjärn och rosta pinjenötterna. När järnet väl är varmt går det snabbt, så var försiktig så att du inte bränner nötterna.

smörstekta morötter

Skrubba morötterna lätt. Skär bort nedersta delen på sparrisen. Lägg en rejäl klick smör i stekpanna. Lägg först ner morötterna någon minut innan du lägger ner sparrisen och låter fräsa 1-2 minuter. Sparrisen ska precis börja bli mjuk.

Lägg upp på ett fat. Riv över parmesan. Fördela pinjenötterna över. Krydda med nymalen peppar. Avsluta med att knäcka bitar av chipsen och lägga över.

 

las moras tävling

Kommentarer

Martina skrev 2013-06-15 klockan 17:07

Mums vad gott det ser ut!

Lämna en kommentar




*