Rullader i gräddsås

4 portioner

Ingredienser:
4 stora eller 8 mindre lövbiffar
4 msk färskost, gärna med vitlökssmak
en halv liten finhackad rödlök
4 tsk stark senap
salt, peppar
några strån rå spagetti

3 dl grädde
1 msk kalvfond
soya, salt, peppar
ev. 1-2 msk vinbärsgelé

Gör så här:
1. Finhacka rödlöken.
2. Lägg ut lövbiffen och salta och peppra lätt.

3. Lägg på en matsked färskost, lite senap och lite finhackad rödlök. Rulla ihop till en rullad.

4. Fäst med rå spagetti (brukar du använda tandpetare i vanliga fall? Samma här och sen blir jag irriterad när jag ska försöka få ur dem ur köttet när det är dags att äta och de sitter fast som berget. Spagettin håller samman köttet, men blir mjuk av tillagningen så det är bara att äta upp din tandpetare. ;-)
5. Bryn rulladerna runt om.
6. Lägg rulladerna på ett fat, vispa ur pannan med grädde, smaka av med fond, soya, gelé och lite salt och peppar.
7. Lägg i rulladerna och låt dem gå färdigt i såsen.
8. Koka ris under tiden och gör en grönsallad.
9. Servera rulladerna med ris och en sallad. En klick gelé till kan vara gott.

Smaklig måltid!

Marias kommentar:
Har tänkt att jag ska testa att använda spagetti i stället för tandpetare när jag gör rullader eller liknande ett bra tag. Har dock inte fått tummen ur förrän nu. Det som var lite petigt var att spagettin kunde gå av om du försökte sticka igenom den i för mycket kött åt gången. Men överlag är jag positivt överraskad. Varför har jag inte testat det här innan?

Rulladerna då? De blir saftiga och möra när de får eftersteka i såsen. En smakrik och god rätt som fungerar även i lunchlådan.

Kommentarer

Sanna skrev 2012-08-27 klockan 10:06

Jag älskar fyllda grejer. Himla gott! Smart att ta lövsbiff, det måste vara lite lättare att hantera.

Lämna en kommentar




*