Rå Epok – Sushi på skånska i Lund

Sofie och jag hade länge tänkt ta oss till Rå Epok, men av någon anledning har det inte blivit av förrän nu. På deras hemsida kan man läsa följande:

Med ett fokus på närområdet och genom att vägra servera rödlistad fisk hittar Rå Epok nya vägar att möta era sushi-upplevelser. Vad sägs till exempel om sushi på röding, gös och torsk? Med kunnig personal och fräscha råvaror erbjuder vi på Rå Epok sushi utöver det vanliga.


Det hela låter verkligen bra, med fokus på lokala och miljövänliga råvaror är jag positivt inställd redan innan jag får in maten. Sofie och jag beställde in ett stort fat att dela på.

Salemadsfadet, 30 bitar (16 nigiri, 12 maki, 2 gunkan), 239:-
på fatat låg även ingefära och picklad rödlök

Detta var verkligen fin sushi! Den var definitivt nygjord och fräsch. Smaksättningarna var goda och välbalanserade. Dock tyckte jag att vissa fiskbitar var i tunnaste laget. När fisken är så tunn att jag knappt känner smaken blir jag lite besviken. Dessutom hade jag väl önskat ännu mer fokus på Skånska råvaror, för det kändes inte direkt Skånskt om jag ska vara ärlig. Kör konceptet fullt ut så blir jag ännu mer nöjd! Både Sofie och jag kommer tillbaka hit!

Rå Epok
Klostergatan 7
222 22 Lund
http://raepok.com/

Kommentarer

Zarah skrev 2011-09-23 klockan 10:40

Kul idé! Måste jag testa när jag nu (snart) kommer vara i närheten! :D

Freedomtravel skrev 2011-09-23 klockan 16:00

Ser fint ut, men är det majonnäs på? Fick det en gång i sushirullar och det var verkligen INTE gott...

Millan skrev 2011-09-23 klockan 20:47

Zarah: Behöver du en guide vet du var jag finns :) Freedomtravel: Det stämmer att det var majonäs på någon av bitarna. Lite är helt okej med mig, men jag föredrar klart bitar utan en massa "gegga".

Lämna en kommentar