Pyttes matblogg ger ut kokbok

Det finns numera många matbloggar, vissa bra, andra mindre bra. Pytte har varit med ett tag, dock inte lika länge som salt&peppar ;). Jag har läst en hel del inlägg där som jag gillat och blev givetvis nyfiken när jag hörde att Pytte har gett ut en kokbok.

Kokboken heter “Bjud hem!” och finns på Ica Bokförlag. Pytte själv skriver:

Bjud hem! är en lite annorlunda upplagd kokbok för ”lata, glada och sociala”, där gästerna kring middagsbordet utgör temat. I boken finns inga kräftskivor, midsommarfiranden eller soliga picknickar i skärgården. Jag har istället valt att fokusera på det som verkligen inspirerar mig till nya, riktigt sköna menyer: de inbjudna.

Mamma, Bästa kompisen, Det lite bättre paret, Kollegorna, Barnfamiljen, Första Dejten, De nyfunna vännerna, Vet ej-vegetarianerna, och många fler – alla har fått egna kapitel. Vad hade du lagat till dem? I Bjud hem! serverar jag mina förslag, med stora portioner humor och kärlek.

Millans kommentar: Mitt första intryck av boken är snygga och läckra foton men när jag sen börjar läsa blir jag däremot besviken. Jag hittar inte riktigt det jag förväntar mig i en kokbok. Allt är så enkelt. Inga komplicerade recept, få ingredienser och korta tillagningstider.
Sen inser jag att boken faktiskt heter “kokbok för glada, lata och sociala”, så jag borde kanske inte bli besviken. Jag borde kanske istället uppskatta det här och lära mig att det inte behöver vara så komplicerat när man ska bjuda på mat. Det är ju just glädjen att få dela måltid med någon som är det roliga!

Kommentarer

Eleonora von Essen skrev 2012-09-25 klockan 10:36

Hej! Det var en väldigt rolig recension och jag kan inte annat än vara väldigt nöjd! De komplicerade böckerna får andra stå för - jag hoppas få ge lite extra inspiration till att faktiskt orka också... Särskilt för de som kanske inte är helt vana i köket. Jätteglad för dina ord!

sofie mumsfillibaba skrev 2012-09-25 klockan 13:24

Tror att om man ska använda en kokbok idag så får det vara enkla recept. Har inte tittat direkt i kokboken men tycker att det verkar vara en mysig kokbok.

Lämna en kommentar
*