Populäraste sökningarna inom mat 2013 enligt Google

Topplistorna för vad vi sökte efter under 2013 via Google börjar poppa upp. Tidningen Allt om Mat har givetvis skrivit om det och så en rad andra matbloggar.

Listan enligt Google för 2013:
1. Kladdkaka
Det gör vi då och då här hemma. Vem kan motstå en lagom kladdig chokladkaka? Mitt traditionella recept hittar ni >>här<chokladkola toppad med flingsalt. Gudomligt god, men det tar betydligt längre tid att baka denna variant. Kladdkakemuffins är annars himla behändigt att göra. De blir dessutom klara snabbare! ;-) Kladdkaka går dessutom utmärkt att smaksätta med t.ex. Baileys eller varför inte citron i stället?

2. Pannkakor
Vanliga traditionella tunnpannkakor är himla gott, men ack så tidskrävande att göra tycker jag. Här hemma är det makens jobb att grädda pannkakor. Han är betydligt bättre på det än vad jag är nämligen. Ugnspannkaka går betydligt fortare och vi har en hel del olika varianter i vårt receptarkiv vid det här laget. Vad sägs om en lite saltare variant som är toppad med fetaost t.ex.? Traditionell tjockpannkaka med råkost till fungerar också väldigt bra dagen efter i matlådan. Vi brukar ha i bacon i vår tjockpannkaka och servera den med lingonsylt till. Fungerar utmärkt att frysa och sen värma i micron!

3. Pulled pork
Detta står på min att-göra-lista över maträtter som jag vill prova. Millan har testat Tulips färdiga Pulled pork i alla fall.

4. Chokladbollar
Vi brukar köra på receptet som är på baksidan av havregrynspåsen och tycker de är goda. Vill man göra havrebollar så rekommenderar jag detta recept.

5. Scones
Jag har nog inte hittat det ultimata sconesreceptet än. Millans variant hittar du >>här<dem på pepparkaksfil kanske? Eller smaksatta med äpple? Personligen är jag som sagt var inte så imponerad av scones, men det kanske mest handlar om att jag inte har hittat det perfekta receptet än?

6. Amerikanska pannkakor
Det här gör vi lite då och då och utgår alltid ifrån det här receptet. Det fungerar även utmärkt att tillsätta lite färska jordgubbar i smeten om du vill ha jordgubbspannkakor.

7. Sockerkaka
Detta är inte min starka sida ska jag direkt erkänna. Jag tycker allt som oftast att sockerkaka är enormt tråkigt att framför allt äta. Det tillför liksom sällan något kan jag tycka.

Här har du Millans klassiska sockerkaka. Sockerkaka går även utmärkt att smaksätta på olika sätt, som t.ex. med saffran. Det närmaste jag kommer en sockerkaka är när jag har äpplen doppade i kanel och socker ovan på den. ;-)

8. Västerbottenpaj
Åh så gott! Ett klassiskt recept hittar du >>här<smaksätta med lite gula kantareller för den som vill.

9. Äppelpaj
Äppelpaj, så klassiskt och gott. Vår standardpaj här hemma är oerhört enkel att göra. Bara att röra ihop täcket i en kastrull, så minimalt med disk vilket alltid är bra! Vill du göra en lite maffigare äppelpaj så kör du på Leilas variant som vi har bloggat om >>här<Millans mammas äppelpaj innehåller bl.a. citron och har en krämigare fyllning. En vuxnare variant är en paj som innehåller Xanté och även päron. Många moment som sagt var, men vill man göra en lite festligare paj så varför inte?

10. Kärleksmums
Kors i taket, detta har vi tydligen aldrig bloggat om. Jag vet att jag har bakat Leilas variant av kärleksmums men dessa blev lite väl kladdiga för att jag skulle kalla dem för just kärleksmums. En torrare chokladkaka med chokladglasyr och kokos är vad jag förknippar med detta namn nämligen. Vad är din tolkning av det hela?

Kommentarer

karin skrev 2014-02-12 klockan 18:31

jag tycker att pulled chicken var godare än pulled pork.men jag antar att ni vill testa båda:) pulled pork var iaf överskattat tcker jag!=)

Lämna en kommentar