Ölen som visst inte var en öl

Under påsken fick jag smaka en, för mig, helt ny sak. Jag var helt övertygad om att det var en ölflaska, men tänk så fel man kan ha.

weed

Jeremiah Weed är en sötare och lite lättare dryck än öl. Finns i två versioner:

Jeremiah Weed Root Brew, är en dryck med en nyanserad och kryddig smak som för tankarna till den amerikanska södern. Drycken har tydlig karaktär av ingefära, inslag av citrus, röda äpplen, kanel och honung. Smaken kan närmast beskrivas som ”Kentucky style cider”. Doften påminner om vår svenska mumma med inslag av apelsin och mango.

Jeremiah Weed Sour Mash Brew, har en något tuffare framtoning men är fortfarande lika härligt god! Drycken har en tydlig smak av bourbonwhiskey, kardemumma, röda äpplen och honung. En djärv version av en ”Cider Brew”. Färgen är läckert gyllenbrun och doften nyanserad och kryddig med inslag av äppelskal och svartpeppar.

Smaken är inte alls som öl, utan betydligt sötare och mer “efterrättsdricka” om ni förstår vad jag menar. Ett alternativ till cider skulle jag nog vilja kalla det. Lite väl sött för mig, men definitvit inget fel på smaken.

Kommentarer

Ellinor skrev 2013-03-31 klockan 11:15

Det låter som något för mig, jag är ju inte så förtjust i öl, men dricker jag det ska den vara mörk och söt!

Lämna en kommentar
Reklam: