OBH Nordica Supreme – kastrullerna som designguden glömde


Det här blir inget tips, det blir snarare ett icketips! En rekommendation att helt undvika allt vad OBH Nordica Supreme heter, i alla fall deras kastruller.

Unik gryta med non-stick beläggning. Grytan har integrerat durkslag i locket och de dubbla handtagen på lock och kärl är designade på ett sådant sätt att locket fixeras så att det går lätt går att hälla av kokvatten och spad utan att man bränner sig eller tappar hälften av innehållet i slasken.

Helt sant, men själva ventilen/hällpipen är så liten att det är snudd på omöjligt att få ur vattnet i grytan när du har någonting i. Dessutom blir handtagen rätt värma och de är dessutom rätt svåra att hålla i.

Locket är en annan femma, det fastnar oerhört mycket smuts i alla skarvar och det blir därför lite extra svårdiskat.

Själva grytorna i sig är bra, men stort minus för de enormt obekväma handtagen som blir väldigt varma att hålla i, locken som är svårdiskade och durkslagsfunktionen där själva ventilen/hällpipen är för liten för att det effektivt ska gå att hälla av vattnet. Själva funktionen som sådan tycker jag är oerhört smart, men den fungerar inte fullt ut.

Tyckte jag gjorde bra research när vi behövde köpa nya grytor i och med att vi bytte ut vår spis till en med induktion. Läste tester på nätet och just OBH Nordica fick bra betyg så vi slog till. Dumt att köpa grytor på nätet när man inte har provhållit i dem någon längre stund. Hade bara tittat som hastigast på kastrullen på Coop och tyckte att den verkade vettig. Vad jag inte tänkt på då var att jag lyfte en tom kastrull utan innehåll. Det är en helt annan femma att lyfta samma kastrull med mat i. Handtaget är inge vidare att hålla i när man ska lyfta kastrullen med lite vikt i, lägg där till värmen så har du en riktigt dålig kombination.

Lämna en kommentar
Reklam: