Nyheter på marknaden

Det kommer hela tiden nyheter på marknaden och mailboxen till Salt&Peppar blir ofta full av reklam för allt nytt. Så idag blir det bara ett inlägg med lite tips om allt nytt som redan finns eller kommer att finnas inom en snart framtid i en butik nära dig :)

Alla foton och texter i det här inlägget kommer från olika pressutskick och reklamsajter.

såsreduktion
Touch of Taste en såsreduktion

Nu lanserar Bong Touch of Taste en såsreduktion som gör det möjligt för dig att tillaga en kulinarisk högkvalitativ sås utan professionella kock- kunskaper! Reduktion är resultatet av att koka ner grönsaker och vätska (t e x vin, whisky, vinäger) i volym till en essence av koncentrerade smaker. Ju längre såsen kokar desto tjockare och mer smakrik blir den.

Såsreduktionen är tillverkad av våra finaste råvaror tillsammans med utvalda viner, konjak och whisky.

Tillsätt grädde eller smör och du har en smakrik, läcker sås. Såsreduktionen lämnar även utrymme för egen smaksättning för en personlig touch.

Källa: https://www.touchoftaste.se/produkter/vara-sasreduktioner/

majs i förpackning
GoGreens ekologiska grönsaker i miljövänlig pappförpackning

Nu lanserar GoGreen ekologiska grönsaker i miljö- och hälsovänlig pappersförpackning, helt fri från Bisfenol A (Bisfenol A är ett hormonstörande ämne som har återfunnits i konservburkar). Dessutom är förpackningen återförslutningsbar. Perfekt att ha till hands i skafferiet för den som söker en grönare matlagning i vardagen. Med GoGreens gourmetmajs, gröna ärtor, krossade tomater och champinjoner är det enkelt att laga till en god, grön och hälsosam måltid som passar hela familjen.

Go Greens sortiment med ekologiska grönsaker finns i dagligvaruhandeln från vecka 6 och består av följande produkter: Gourmet majs, Gröna ärter, Krossade tomater och Champinjoner. Cirkapris 13,90 kr – 15,50 kr.

Källa: Pressutskick 15/2-2013

tyrkisk peppar

Ny het karamell från Tyrkisk Peber

Tyrkisk Peber Hot & Sour är en spännande blandning av hårda, eldiga fruktkarameller fyllda med salmiakpulver.

En påse väger 180 gram och kostar ca 17 kr. Tyrkisk Peber Hot & Sour finns i butik från vecka 6.

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/fazer_group/news/view/ny-het-karamell-fraan-tyrkisk-peber-54554

ostkaka med vanilj
Frödinge Vaniljostkaka

Vaniljostkakan är den första smaksatta ostkakan från Frödinge Mejeri. Den har samma lena och krämiga konsistens som originalet med en lätt ton av vanilj. Vaniljostkakan är lokalt producerad i Frödinge med tradition, hantverkskunnande och noggrant utvalda råvaror.

–Våra bagare har varsamt provat sig fram med att smaksätta vår älskade ostkaka. Den fina mandelsmaken framhävs av den friska och fräscha vaniljen.Vaniljostkakan är bakad med precis samma kärlek som alla våra andra ostkakor, säger Johanna Dannesund, produktchef på Frödinge Mejeri.

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/frodinge_mejeri_ab/pressrelease/view/froedinges-populaeravaniljostkaka-aer-haer-foer-att-stanna-839676

glutenfri öl

Tjeckisk glutenfri öl

Zatec´s Gluten fria lager är av typen klassisk underjäst tjeckisk lager, som ger en relativt fyllig öl med inslag restsötma och smörkola. Dessa förutsättningar gör att man kan humla ölen kraftigt och ändå uppnå en balanserad beska med mycket karaktär. Ölen har sedan genomgått en unik och patenterad process för att avlägsna gluten med bibehållen ursprungskaraktär.

Artikelnummer 1550-03, pris 16,90 kr på Systembolaget

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/cask-sweden/pressrelease/view/foersta-glutenfri-oelen-lanseras-i-systembolagets-ordinarie-sortiment-839171

ballerina
Ballerina toppar med mjölkchoklad

Svenskar älskar mjölkchoklad och Ballerina Original. Därför slår Ballerina nu ihop dessa två favoriter och lanserar den mumsigaste nyheten någonsin: Ballerina Mumsbit – Ballerinakakorna med mest mjölkchoklad! Nya Ballerina Mumsbit finns i två olika kakor med nougat- eller mjölkchokladfyllning toppade med mjölkchoklad.

Ballerina Mumsbit Original har det ljusa spröda Ballerinakexet som botten, toppat med Ballerinas krämiga nougatcréme och sedan täckt i smarrig mjölkchoklad.
Ballerina Mumsbit Mjölkchoklad består av ett kakaokex toppat med krämig mjölkchokladfyllning med crisp, allt täckt i ljuvlig mjölkchoklad.

– Vi vet att många Ballerinaälskare har efterfrågat mer mjölkchoklad och fyllning och nu har vi tagit bort ett kex för att få plats med mer av det goda, säger Karin Anderö, kakmästare på Göteborgs Kex, som har tagit fram Ballerina Mumsbit.

Källa: http://www.goteborgskex.se/

Kommentarer

Jessica skrev 2013-02-26 klockan 10:48

De där Ballerinakexen såg väldigt goda ut. ;-)

Lämna en kommentar
*