Ny stavmixer från Philips

Jag har ett riktigt i-landsproblem. Nämligen att min stavmixer i vit plast blir missfärgad när jag mixrar tomater eller morötter. Jag vet, det är ganska löjligt, men det stör mig något enormt när jag står där och skrubbar och mixerstaven ser ut som att jag glömt att diska den. Jag har länge gnällt över detta problem, men så fick jag chansen att testa att en ny Philipsmixer från Whiteaway. En stavmixer där nederdelen är i metall. Det låter som lösningen på mitt i-landsproblem..

Philips HR1371/90 Stavmixer

700 watt mixerstav. Svart med silver och röda detaljer. Kniven sägs vara dubbelverkande, vilket betyder att den skär både horisontellt och vertikalt. Blendern har knivskydd som förhindrar stänk.

Dags att pröva; Gnocchi med tomatsås blir det :) Gör en stor sats när du ändå är igång och frys in, eller gör pizza dagen efter och använd tomatsåsen till den.

Tomatsås
räcker till ca 5-6 portioner

1 gul lök
5 schalottenlökar
olivolja
3 msk tomatpuré

några kvistar färsk basilika
några kivstar färsk persilja
några blad libbsticka

2 förpackningar krossade tomater (ca 800 g)
(såsen blir inte bättre än tomaterna, så lägg pengarna på muttitomater eller saltåkvarn)
ev. några färska tomater (har du några tomater i kylen som börjar bli mjuka, skala dem, skär i bitar och låt koka med)

1 tärning grönsaksbuljong
3 msk strösocker

1 dl vispgrädde
svartpeppar

till servering:
parmesan

Hacka och fräs löken mjuk i olja i en kastrull. Lägg i örtkryddor och tomatpuré som får fräsa med en stund.

Lägg sedan i krossade tomater, buljongtärning och socker. Låt puttra i 15 minuter. Mixra såsen slät.

Tillsätt grädden och låt småkoka ytterligare 5 minuter. Smaka av med peppar och eventuellt lite mer örtkryddor om så önskas.

Gnocchi
till 4 portioner

1/2 kg vetemjöl + 1 dl
1/2 kg kokt potatis
4 ägg

Blanda alla ingredienser till en deg. Rulla ut 2 cm tjocka stänger och skär dem i bitar. Använd ca 1 dl mjöl för att lyckas baka ut degen.

Lägg bitarna i kokande lättsaltat vatten. Koka bitarna i omgångar. Först sjunker de till botten, men efter en liten stund flyter de upp till ytan och då är de klara.

Millans kommentar om maten: Detta är riktig vardagsmat hos oss. Överbliven potatis från dagen innan kommer till användning och det blir gott. Tomatsåsen passar utmärkt ihop med såväl köttfärsbiffar som pasta.

Millans kommentar om stavmixern: Det första som slog mig var hur tyst den här mixern var jämfört med vår gamla. Visst, något måste ju ha hänt på de åren jag haft den, men det var en trevlig överraskning. Lökhackandet gick snabbt och smidigt och det var lätt att diska av alla delar. Även efter en runda i tomatsåsen ser den ut som ny, helt utan missfärgningar!

Det enda jag saknar jämfört med min gamla stavmixer är visptillsatsen. Nu gör det inte mig något så jag har en annan visp, men det hade varit smidigt att ha den ibland.

Resultatet, en mycket prisvärd stavmixer!

Du hittar stavmixern hos Whiteaway:
http://www.whiteaway.se/product/philips-hr1371-90-stavmixer/

Kommentarer

Pia skrev 2012-08-22 klockan 08:18

Jag fick denna mixer i födelsedagspresent för några månader sedan och har också bara positivt att säga om den, kanonbra! En annan sak som är väldigt bra är att att de flesta delar går att diska i diskmaskinen, väldigt uppskattat av mig ;) Jag saknar inte heller visptillsatsen pga annan visp, men förstår att man kanske kan sakna den. Kram Pia

TheLostSwede skrev 2012-08-22 klockan 09:55

Nästa modell upp har visp http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=en&scy=gb&ctn=HR1372/90

Sanna skrev 2012-08-22 klockan 16:28

Åh, jag håller precis på att kolla ut en ny mixer eftersom jag vill ha en som man kan koppa till en behållare. Tack, ni har hjälpt mig i mixerdjungeln :)

Ullis skrev 2012-08-23 klockan 13:00

Jag hade precis samma (i-lands)problem med min vita i plast. Och äntligen, efter många år gav den äntligen upp nu i somras. Den blev plötsligt väldigt varm vid användning och luktade lite "bränd metall". Så jag fick glädjen att köpa en ny och köpte precis samma som du testat! Är mycket nöjd med den.

i min lilla lilla värld skrev 2012-08-23 klockan 20:20

En bra mixer är guld värd

AC Nordström skrev 2012-08-25 klockan 16:09

Måste man hålla in knappen hela tiden eller kan den spärras? Jag har en Bosch och jag får kramp i fingern. En pytteliten knapp som man måste trycka in jättehårt för att mixern skll fungera.

Lämna en kommentar
*