Naturdiet

Jag är lite kluven inför det här med pulverdieter och bantning. Ja, jag tror att man kan gå ner i vikt med diverse pulver och bars, men jag tror inte att det är hållbart. För mig handlar det om att hitta en balans i sitt ätande och lära sig äta rätt. Men så fick jag ett mail från Naturdiet som erbjöd mig att testa deras nya produkter. Mina tidigare erfarenheter är ett försök att dricka ett skogsbärspulver man blandade med vatten för måånga år sedan, vilket gjorde mig kräkfärdig och jag slutade lika snabbt som jag började. Men jag läste igenom informationsmaterial och bestämde att jag ska iaf testa!

Nu lanserar Naturdiet sin nya Naturdiet Orange Chocolate mealbar och Blåbärsmoothie. De är de goda och hälsosamma mellanmålen fullproppade med antioxidanter och mineraler för att boosta din kropps immunförsvar. De fungerar som kroppens egen lotion för insidan.

Orange Chocolate, som även har en ny design, har adderat funktionella värden som c-vitamin och det livsviktiga järnmineralet och är smaksatt med fräsch apelsinsmak. Apelsinen i mealbaren underlättar för kroppen att ta upp järnet, vilket är extra viktigt för kvinnor som ofta lider av järnbrist, särskilt i fertil ålder. Brist på järn kan ge blodbrist, nedsatt fysisk prestationsförmåga, trötthet, hjärtklappning, andfåddhet och blekhet. C-vitaminen är även viktig för vårt immunförsvar för att i möjligaste mån förebygga infektioner, influenser och förkylningar etc. Den är minst lika god som en vanlig chokladkaka, men innehåller bara ungefär hälften av kalorierna.

Blåbärsmoothien är baserad på yoghurt och innehåller fruktjuice för att förstärka smakupplevelsen. Blåbäret är det nyttiga superbäret med antioxidanter och välgörande effekter, samtidigt det är självklart att blåbärssmaken ska finnas i Naturdiets sortiment. Blåbärsmoothien är baserad på yoghurt och tillsatt fruktjuice för maximal smakupplevelse.
Källa: Naturdiets pressmaterial

naturdiet

Produkterna jag fått testa heter Naturdiet smoothie blueberry och Naturdiet Orange chocolate.

Till min förvåning var de här faktiskt goda. Det här grumliga mjölpulvret jag minnns från mitt första försök är definitivt inte kvar. Det här är en söt smoothie som faktiskt mättar en stund. Chokladkakan smakar choklad och är även den god. Visst, det är ju inte som en god bit choklad, men helt klart godkänd. Går man nu ner i vikt på detta? Jag vet inte. Jag har bara testat smakerna och alltså inte gått på en diet. Men de är helt klart goda, så har du planer på gå ner i vikt med hjälp av den här typen av produkter tycker jag att du ska testa dessa.

Smoothien kostar strax under 30 kr.

Har du några erfarenheter av bantning med den här typen av produkter?

Kommentarer

Martina skrev 2010-01-22 klockan 13:21

Jag har testat Herbalife som har en hel del bra produkter, pulver som ska ersätta måltider, bars osv. För mig funkade det, lite för dyrt tyckte jag dock. Det var heller inget fel på smakerna, jag mixade oftast min drink med en banan.

Fia skrev 2010-01-22 klockan 14:16

Jag är också kluven till pulverdieter och dylikt och tror mer på att äta rätt och hoppa över onyttigheter. Men jag gillar Naturdiets produkter, de är faktiskt goda och är perfekta att byta ut en måltid med. Jag är inte någon frukostmänniska och har inte tid på morgonen att äta frukost. Så på vardagarna tar jag ofta en naturdiet chokladshake istället för frukost. Det är också perfekt att ha med sig en shake ellen bar om man skulle vara iväg och resten av familjen vill äta på hamburgerrestaurang eller så. Så tummen upp för Naturdiet härifrån.

Eva skrev 2010-01-22 klockan 15:12

Jag har också testat Naturdiets nya produkter. Supergoda! Min favorit är helt klart OrangeChoclate. Som Noblesse chokladen med apelsinsmak fast mättande. Som mellanmål eller komplement till annan mat funkar de nog bäst. Jag tror inte på svältdiet, då blir det bara jojo effekt och man slutar med fler kilon än man började med.

Att ha det gott skrev 2010-01-22 klockan 15:17

Jag fljer en GI rivstart just nu

Petra skrev 2010-01-22 klockan 21:49

Jag lever på flytande nu inför en nära förestående operation och då är det Naturdiet´s produkter jag dricker. Smoothien på blåbär är god. Inte så mycket blåbärssmak men en frisk smak av yoghur. Det finns många olika smaker. Äpple&Rabarber är min favoritsmak och smakar ljuvlig äppelpaj. Hallon/Granatäpple är också god. Päron/Kiwi smakar konstgjord, Persika/Mango har frisk smak av Mango och deras färdiga chokladshake (i tetra) är riktigt god. Smakar oboy. Smoothies och Shakes (finns vanilj, päron och jordgubb också) kostar 16.98 på Willys, 20.98 på Ica Maxi, 21.90 på Ica Supermarket. Köper man på Pressbyrån etc får man räkna med ett pris närmre 25-30 kronor. I övrigt kan jag rekommendera Modifast pulvershake Choklad som smakar chokladpudding. Deras vanilj och hallon smakar mjöl. Naturdiets pulver ananas är pecka-äcklig. Allévo-produkterna smakar bara pulver, både de varma och de kalla.

DrAnnika skrev 2010-01-22 klockan 21:35

Jojo, jag har ju rätt mycket erfarenhet av sådana här produckter. Naturdiets färdigtetror har jag använt som mellanmål i många år, och jag har även varit på full kur på bara soppa. Min konsulent jag hade i Umeå sa alltid: Om du äter som förut, kommer du att väga som förut. Det handlar inte så mycket om att man ska loosa vikt och sedan äta som vnaligt igen, för det blir ju alla dieter förstörda av, utan att kankse gå ner lite snabbare och sedan få tid att stabilisera sig. När det kommer till Naturdiet vet jag inte om man går på någon form av beteendemodifiering också, vilket man gör på bl.a. Cambridgekuren och Xtravaganza. Det behövs också, och framförallt för de som går ner mycket i vikt och inte hinner ställa om i huvudet. Jag är positivt inställd till pulverdieter och det kan vara ett bra alternativ till Viktväktarna eller liknande om man har svårt att hinna planera mycket och så. När jag kommer hem till Sverige måste jag nog smaka den där blåbärsvarianten!

Millan skrev 2010-01-23 klockan 10:40

Tack för alla kommentarer och tack för att ni delar med er av era erfarenheter!

Svensk kille skrev 2011-02-27 klockan 18:08

Jag förstår inte riktigt poängen med de här produkterna, är de tänkta att vara smidiga att ta med sig? Det är ju en poäng i så fall. Är man hemma kan man ju ta 3 dl filmjölk (eller naturell yoghurt) och skvätta i valfri fun light saft och få samma mängd kalorier (ca 60 kcal per dl) som i smoothien. Det kostar betydligt mindre, kanske en tredjedel, och är lättare att variera.

Junitjej skrev 2011-05-16 klockan 21:34

Jag skulle behöva en kickstart, så så kanske detta skulle funka för mig. Är det tre shaker per dag som gäller?

Millan skrev 2011-05-16 klockan 21:37

Junitjej: Det beror på vilka av dryckerna eller barsen man väljer. Finns måltidsdrycker, shakes och saker man blandar med pulver. Läs på paketerna i butiken så får du nog rätt på det :)

Junitjej skrev 2011-07-19 klockan 13:30

Jag gillar naturdieten med smak av banan/choklad. Den är riktigt god!

Lämna en kommentar