Mixad potatissoppa

Mixade soppor hör inte till favoriterna. Men ibland så behövs de och den här potatissoppan är både enkel och billig. Den är inte jättemättande, men passar perfekt istället för “varma koppen” eller liknande.

Mixad potatissoppa

Skala 10 potatisar av mjölig sort och 1 klyfta rotselleri. Skär i små tärningar. Skölj och skiva 1 purjolök och lägg allt i en kastrull.

Lägg i 3 buljongtärningar (grönsaksbuljong), häll på 15 dl vatten och lägg i kryddorna (1 lagerblad, 6 kryddpepparkorn, ½ tsk timjan).

Koka sakta under lock tills potatisen mosar sig och kan mixas sönder (ca 20 minuter). Plocka upp lagerblad och kryddpeppar innan du börjar mixa!

Knaperstek 1 paket bacon och låt det rinna av på hushållspapper.

Servera med bacon och 1 burk crème fraiche.

Kommentarer

Lisa skrev 2007-12-14 klockan 13:54

Oh, vilken bra idé att ha kryddpeppar i. Det passar ju perfekt!

Lämna en kommentar




*