Minisemester i Simrishamn

Skylt med Simrishamn
Sambon och jag brukar varje sommar köra minst en tur längs kusten och ut på Österlen. I år bestämde vi oss för att boka en övernattning i Simrishamn och hitta en restaurang för att äta något gott och dricka ett glas vin på kvällen.

Vi bokade in oss på Hotel Kockska gården natten mellan torsdag och fredag och körde längs kusten dit. Åt en räkmacka till lunch i Kåseberga. Väl i Simrishamn checkade vi in på hotellet som visade sig att det var precis så mysigt och fräscht som det ser ut på hemsidan.

Vi gick en tur runt i Simrishamn och fikade på Ediths, ett litet fik med goda bakverk och massor av udda porslin och möbler. Mycket charmigt! Billigt dessutom när man är van vid Malmö-priser på fika. För 50:- fick vi kaffe och kanelbullar för två.

Under eftermiddagen körde vi en tur till Stenshuvuds nationalpark och gick en promenad där. På väg dit hittade vi det här stället:

Chokladbutik
Skylten Chokladbutik gjorde i alla fall mig väldigt nyfiken, så vi stannade och gick in. Det fanns massor av trevliga saker därinne och det slutade med att vi kom ut med två påsar drickchoklad av hög kvalité och chokladte. Testandet av dessa saker återkommer jag till en annan dag.

Under dagen hade vi kikat på de menyer som fanns uppsatta utanför en del av restaurangerna och valet föll till slut på Kamskogs krog. Det visade sig att detta var ett mycket bra val och vi kände oss väldigt välkomna där. Personalen var mycket trevlig och hade bra koll hela tiden på om nåt behövdes vid borden.

Entrecote
Det fanns en hel del varmrätter som vi valde mellan och det var inte lätt, men till slut bestämde vi oss båda för att äta Grillad entrecote med italienskt kryddsmör, valpolicellasås, kryddade potatisklyftor och ruccola och parmesansallad med en krämig balsamdressing. Till det drack vi det sydafrikanska röda vinet Cederberg. Maten var mycket god och vinet likaså.

När vi ätit upp varmrätten och tömt vinflaskan, så insåg vi att ingen av oss kände för dessert riktigt än, så vi bestämde oss för att gå runt lite i hamnområdet. Vid det laget hade vädret blivit väldigt bra dessutom. Efter en stunds promenad blev det dessert på en annan av restaurangerna, Måns Byckare.

Dessert
Vi valde en Baileys- och hasselnötskaka med vaniljcreme och syltade blåbär och till det beställde vi varsitt glas Moscatel.
Det visade sig att vi fick varsin rejält stor bit kaka, så jag orkade bara en bit av den, men den var god. Vaniljcremen var väldigt god, men blåbären var av den amerikanska varianten som inte smakar nånting alls.

Vi var både mycket nöjda och mätta när vi gick hem till hotellet.

Frukostbuffén på hotellet var inte särskilt stor, men det som fanns där var mycket gott. Hemgjorda marmelader, gott nybakt bröd, sillinläggningar mm. Eftersom solen lyste passade vi på att äta frukosten i den lilla trädgården precis utanför frukostmatsalen.

Frukost

När vi körde hemåt sen körde vi även då längs sydkusten och hann besöka både Kåseberga för att handla lite rökt fisk till fredagens middag och Ystad. Vi hade en väldigt mysig liten minisemester på Österlen och kommer nog att göra om det snart.

Kommentarer

Millan skrev 2007-07-01 klockan 17:41

Så mysigt det låter :) Och maten på Kamskogs krog såg verkligen jättegod ut! Sen vill jag även tacka för chokladteet som ska testat ikväll. Spännande! *kram*

Karin skrev 2007-07-01 klockan 22:17

Nu blev iaf jag vääääldigt sugen på mat! Och restaurang! Efterätten såg inte ut att gå av för hackor och så smart att käka den på ett annat ställe. Mysigt!

Lämna en kommentar
*