Minestronesoppa

Under vinterhalvåret äter vi ganska mycket soppor. Minestronesoppa har vi dock aldrig gjort, för minnena från den man fick i skolan sitter i. Hur som helst så hittade vi ett recept på Tasteline och bestämde oss för att testa.

1 l vatten
olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
3 msk tomatpuré
200 g pastaskruvar
1 burk tomatsås, ca 400 g

2 vitlöksklyftor
1 palsternacka
1 gul lök
2 morötter
1 purjolök

1 dl basilika

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Skölj, skala och finhacka grönsakerna och fräs i olivolja i en kastrull.

Häll över en burk färdig tomatsås, buljongtärningen och häll på vatten. Rör om och låt puttra i ca 10 minuter.

Blanda ner pastan i soppan. Smaka av med salt, peppar och basilika.

Strö över hackad persilja och servera gärna med bröd.

Och? Som vanligt hos tasteline överrensstämmer inte fotot med verkligheten. Vet inte varför jag fortfarande tittar på deras sida när jag ändå bara blir irriterad. Vad det gäller soppan så använde vi fina råvaror men det hade knappt spelat någon roll, för allt smakar tomat. Vi kan definitivt tänka oss att göra minestronesoppa igen, men vi måste ändra om så att grönsakerna kommer till sin rätt. Och mer kryddor hade säkerligen inte skadat.

Soppan fungerade bra att frysa till lunchlådor.

Kommentarer

Eva skrev 2009-01-21 klockan 08:24

Pröva Dns Sommarminestrone med basilikakräm nästa gång. Funkar med vinterrotfrukter och kanske vita böner på burk om man inte har bondbönor i frysen. http://www.dn.se/ Ett tips om man inte ska äta soppan direkt är att koka pastan vid sidan om och bottna sopptallriken med den när man ska äta. Pasta som legat i soppa är inte rolig efter ett tag.

Millan skrev 2009-01-21 klockan 10:40

Tack för tipsen Eva! Receptet hos dn låter riktigt bra!

Lämna en kommentar




*