Max och Kronfågel

Max och Kronfågel har inlett ett samarbete och presenterar två olika kycklingburgare och en kycklingnugget som finns i frysdisken.

max kronfågel

KycklingNuggets består av kycklingfilé. Den har en tunn och frasig panering som förhöjer kycklingsmaken och gör den extra saftig. Nuggets smakar bäst om de friteras i olja, med det går också bra att steka dem i lite olja eller tillaga i ugn. Förpackningen innehåller 20 nuggets, cirkapris på 44,90 kronor.

Crispy Kycklingburgare är en panerad burgare som består av kycklingfilé med en tunn och frasig panering runt om som blir både krispig och saftig. Den här burgaren blir godast om den friteras i olja, men den kan också stekas i olja eller tillagas i ugn. Förpackningen innehåller 4 burgare, cirkapris på 44,90 kronor.

Delifresh Kycklingburgare är en burgare bestående av 98 procent kycklinglårfilé som ger en saftig och mör burgare. Den är nyckelhålsmärkt och går utmärkt att grilla eller steka. Förpackningen innehåller 4 burgare, cirkapris på 44,90 kronor.

Källa: Produktfaktan kommer från pressutskick 2014-09-19 från MAX

max kronfågel

Två av dessa fick följa med hem för provsmakning KycklingNuggets och Delifresh Kycklingburgare. Vi tillagade sakerna enligt anvisningar på förpackningarna.

max kronfågel

Och resultatet blev faktiskt riktigt bra. Burgarna var fina och goda. Trots att vi stekte KycklingNuggetsen i vanligt stekjärn så lyckades vi få dem krispiga på ytan. Klart godkänt resultat.

Hamburgaren serverades med: bröd, sallad, paprika, tomat, gurka och rödlök.

Godaste dippsåsen (som dessutom är jättegod i hamburgare): Turkisk yoghurt som blandas med smulad festost, finhackad färsk rosmarin, peppar och en skvätt citronsaft.

Kommentarer

Karin Hedlund skrev 2014-11-12 klockan 20:17

I dag har vi provat dippsåsen till delifresh kycklingburgare. Det blev jättegott! Tack för tipset.

Millan skrev 2014-11-14 klockan 10:20

Kul att du gillade såsen Karin! Och tack för att du berättar det för oss också :)

Lämna en kommentar
*