Mat i Malmö

Under perioden 16-23/10 är det “Mat i Malmö”. Det hela inleds med en stor matmässa på Swedbank stadion 16-18/10. Vi tycker att det låter riktigt kul och kommer givetvis att besöka mässan.

Älska Mat är Skånes nya gastronomiska event. Producenter och konsumenter möts här i en inspirerande miljö med fokus på kunskapsöverföring – en vidareutveckling av den traditionella mat och dryckesmässan. Här får den kvalitetsmedvetne och matglade konsumenten eller hemmakocken i Öresundsregionen möjlighet att träffa professionella kockar, handla kvalitetsvaror, provsmaka mat och dryck och inte minst få inspiration och kunskap.

Bland andra möter man här Jesper Aspegren, Tareq Taylor och Bo Hagström, som alla är aktörer inom gastronomi i Skåne – Sveriges främsta matregion.

Källa: http://www.alskamat.se/

På scenen under mässan kommer man attkunna lära sig en hel del olika saker och själv dreglar jag över programpunkter som:
Årstidernas goda ekologiska smaker – Där Årstidernas kock, Maximillian Lundins, tips på hur du lagar god mat i vardagen baserad på säsongens grönsaker.

Olivolja med Bo Hagström – Bo Hagström, Sveriges ende certifierade olivoljeprovare guidar dig till hur du finner den perfekta olivoljan för din smak och tycke. Han berättar om olika olivoljors karaktärer och framställningsmetoder.

alska mat

Utöver detta kommer även Per Morberg att berätta om konsten att laga mat och Peter Hansson från Malmö Chokladfabrik att berätta om sitt jobb. Eller vad sägs om Chokladmodellering med Jan Hedh :)

Det arrangeras även seminarier och dryckesprovningar, men där är antalet platser begränsade.

Och här är lite av det andra innehållet under Mat i Malmö:
16-18/10 Älska Mat. Ny matmässa på Swedbank stadion. Arr. Numera Mässor
17/10 Bondens Egen Marknad på Drottningtorget
19/10 Seminarie ”Räcker maten?”. Arr. Malmö stad Miljöförvaltningen
20/10 Matkaravan kring Möllevångstorget
21/10 Kockalunch på Malmös skolor. Arr. Malmö Skolrestauranger
21/10 Matkaravan kring Möllevångstorget
21/10 Efter jobbet konsert med mat på Malmö Konserthus. Arr. MSO
22/10 Matkaravan kring Möllevångstorget
23/10 Semifinal i Årets Kock. Arr. Skånemejerier

Ni kan läsa mer om evenemangen här:
http://www.malmotown.com/sv/visitors/artiklar/mat-i-malmo

Kommentarer

Berith skrev 2009-10-01 klockan 13:10

Allt det här låter verkligen intressant! Något skall man väl kunna pricka in.

Caroline skrev 2009-11-01 klockan 13:48

Oh no! Allt detta har jag missat!! Vem hade inte velat kolla in Jan Hedh? Och Per Morberg?! Var hittar du all denna infon?? Tidningar?

Millan skrev 2009-11-02 klockan 11:55

Caroline: Dels har stora delar av Malmö varit dränkta i reklam för mässan. Och sen har det stått i dagspressen. Såfort jag hittar matrelaterade saker som intresserar mig så brukar jag blogga om det här på salt&peppar.

Lämna en kommentar
*