Massor av nyheter i butikerna

Att dömma av alla pressutskick som kommer med mailen borde butikerna verkligen svämma över av nyheter. Det är långtifrån allt som lockar mig, men jag kan ju berätta vad som är på gång iaf.

Vi börjar med Marabou som de flesta av mina facebookvänner verkar vara totalsålda på. Jag var tvungen att testa och jag håller för en gång skull med när det gäller Marabous choklad. Denna är riktigt god! Mjölkchoklad med krossad turkisk peppar. Gott!


Källa: Findus pressutskick, med tillstånd.

Findus har precis kommit med en nyhet som verkligen tilltalar mig, nämligen färdighackad djupfryst chili. Jag har ännu inte testat, men mina förhoppningar är höga. Tänk att bara kunna ta en tesked chili från frysen att smaksätta med. Visst, jag har ju själv kunnat frysa in tidigare, men jag har aldrig gjort det. Det ska även finnas färdighackad vitlök bland dessa produkter,

Falksalt har precis som många andra snappat upp larmen på tv om att svenskarna börjar få jodbrist. Ett folkhälsoproblem. Jag vet dock inte om Falksalts jodberikade flingsalt är en nyhet, men vill du hålla fast vid flingsalt och ändå få i dig jod är väl detta ett bra sätt.
Andra sätt att få i sig jod är via fisk och skaldjur, mjölk, ost och ägg.


Källa: Kiviks pressrum, med tillstånd.

Kiviks musteri presenterar nya lättdrycker i smakerna Citron Lime och Fläderblom. Jag hoppas dock att färgerna på pressfotot är missvisande och att förpackningarna inte är självlysande i verkligheten.


Källa: Pressutskick från God Morgon, med tillstånd.

God Morgon kommer med aktiv bakteriekultur – för en bättre magkänsla.

Nyheten lanseras i fyra smaker:

Mild orange – en ren juice gjord på 100 % naturligt solmogna apelsiner från området runt ekvatorn. Solen och den jämna dygnstemperaturen ger en mild apelsinjuice med lägre fruktsyra.

Mild apple – en ren juice gjord på 100 % naturliga äpplen. Juicen pressas av en blandning av röda, gröna och gula äpplen.

Mild blueberry – en smakrik dryck gjord på hela blåbär. En mildare variant av vanlig blåbärssoppa.

Mild nypon – en smakrik, färsk nypondryck. En mildare variant av vanlig nyponsoppa.

Under våren kommer även grillnyheter att dyka upp i butikerna. Santa Maria presenterar i år marinader i återförslutningsbara förpackningar. Man marinerar tydligen direkt i påsen. De kommer i smakerna BBQ Marinade Allround, BBQ Marinade for Chicken och BBQ Marinade Chipotle.

Santa Maria presenterar även några olika glazer; BBQ Glaze Allround, BBQ Glaze Red Hot Chili och BBQ Glaze Sweet Pineapple.

Valio lanserar två nya lättsockrade smaker av yoghurten OLO som hjälper matsmältningen och motverkar ballongmage. De nya smakerna jordgubb/blåbär och persika/passionsfrukt innehåller mindre tillsatt socker och mer frukt och bär än tidigare.

Sedan lanserar Valio även en ny laktosfri yoghurt fri från tillsatser. Finns i smaken jordgubb och hallon

AXA presenterar AXA Havreflakes som är gyllene och krispiga flingor av nordisk havre. 84% fullkorn och nyckelhålsmärkt dessutom.

Havreflakesen har jag jag faktiskt redan hunnit att smaka. De smakar precis som jag trodde att de skulle göra, som nyttiga cornflakes. Inget jag jublar över, men de lär landa i min frukost fler gånger.

Oatly har en tävling för dig som brukar köpa havredryck:
http://oatly.se/sv/Havre–halsa/chai-tavling/

Kiviks musteri har tävling på sin facebooksida där man kan vinna biljetter till Sweden Rock Festival
http://www.facebook.com/KiviksMusteri

Sådär, det var lite av vad som väntar i vår :)

Kommentarer

Zarah skrev 2012-02-26 klockan 11:25

Tyckte chokladen var riktigt äcklig... Trodde jag skulle tokgilla den, men näepp. Däremot ska jag definitivt köpa chili! Perfekt, ju! Tack för tips. :D

Maria skrev 2012-02-27 klockan 20:54

Marabous nya chokladkaka kommer dock aldrig hitta hem hit. Usch och fy för allt som ska smaka lakrits numera! :-( Tur att smaken är som baken... Havreflakes gick ner, men var väl inget som jag kommer springa och köpa på direkten igen. Flingsaltet har jag redan ståendes här hemma, har dock inte hunnit provsmaka det än.

Lämna en kommentar
*