Maldon Garlic & Rosemary

I ett pressutskick från Jozo Salt kan man läsa att det säljs 300 ton flingsalt om året i Sverige! Inte konstigt att det forsätter att komma smaksatta salter på marknaden. Senaste ut på marknaden är Maldon med fyra nya kombinationer.

Garlic & Rosemary innehåller som namnet avslöjar vitlök och rosmarin. Kryddsaltet kan användas för att ge vitlökssmöret en extra kick men den passar även bra till lamm eller stekt fisk.

Salt & Pepper innehåller en blandning av vit- röd- och grönpeppar. Kombinationen skapar en extra dimension till vanligt salt och peppar och kan användas till i princip alla maträtter. Speciellt bra passar den för rubbing av fågel.

Barbecue innehåller cayennepeppar, vitlök, ingefära, peppar och kummin. Det är kryddor som passar utmärkt till stekta och grillade rätter.

Provence innehåller en kombination av de traditionella provensalska kryddorna mejram, oregano, rosmarin och timjan. Provence passar speciellt bra till stekt fisk, kyckling och fläskkött.

Källa: infon om salterna är hämtade från http://www.jozosalt.se/sortiment-sv-se/maldon-flingsalt-sv-se/historien-om-maldon-sea-salt-sv-se/

maldon salt

Här hemma föll vi för Garlic & Rosemary och bestämde oss för att testa den i en köttfärssås. Riktigt lyckat! Bra kombination med saltet och kryddorna, men givetvis är det nästan lika enkelt att själva blanda ner salt, lite vitlök och rosmarin i såsen. Däremot blev jag sugen på att göra focaccia och krydda med detta, tror att det kan bli riktigt bra.

Lämna en kommentar
Reklam: