Ljummen laxsallad

Mitt i all lagning av julmaten är det gott med något som bryter av helt. Här blev det en ljummen laxsallad serverad med en creme fraich-sås.

Ljummen laxsallad
6 portioner

4 laxfiléer
10 potatisar
2 morötter
1 gul lök

250 g körsbärstomater
80 g ruccola
150 g fetaost

Oljeblandning:
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
salt och peppar
citronpeppar

Sås:
Provencaliska kryddor (frysta)
2 dl creme fraiche

Värm ugnen till 225 grader.

Skala och skär potatisen, lök och morötter i klyftor/bitar. Lägg på en smord plåt och gratinera i ugnen ca 20 min.

Blanda ihop alla ingredienserna till oljeblandningen och blanda kryddorna med creme fraichen till såsen.

Skär laxen i kuber. Salta och peppra efter smak. Ta ut potatisen och fördela laxen på plåten. Sätt in i ugnen ytterligare 10 minuter.

Ta ut plåten. Lägg upp på ett stort fat och garnera med ruccola, tomater och fetaost. Servera salladen ljummen med den kalla såsen.

Källa: Receptet kommer ursprungligen från boken DHL, Taste, simply, delivered.

Lämna en kommentar




*