Lite sista-minuten-tips inför jul

Det finns så mycket jag vill blogga och tipsa om, men även en hel del saker jag vill varna för. Men tiden verkar aldrig räcka till för allt jag vill, så här kommer ett inlägg med typ allt jag inte hunnit skriva en rad om :)

johnnys senap
Denna är en favorit hemma hos oss, Johnnys skånska senap. Verkligen perfekt till julskinkan.

granglass
Som bloggambassadör för Lidl får jag testa en hel del olika produkter och jag måste erkänna att jag helt ändrat inställning om Lidl under den här tiden. Deras Deluxe-sortiment innehåller en hel del både rolig och god mat. Här är en liten rolig dessert. Julgranar med marsipansmakande glass, inte helt fel.

se7en sins
Såhär i jultider är det mycket shoppande av både mat och julklappar och precis som så många andra skåningar så har vi besökt Emporia (som är ett väldigt bra shoppingcentrum). Något som däremot inte var bra var hamburgarna vi beställde in från Se7en Sins Burger.

This is not just any burger joint, we at Se7en Sins Burger have a big passion for delicious burgers. This is why everything from the meat to the bread and its accompanying sauces is home made.
Källa: http://www.emporia.se/Butiker/Restaurang–Cafe/Frukostklubben/

Passion for delicious burgers? Det måste de helt ha glömt den dagen vi var där. Brödet var torrt som fnöske och småbränt, hamburgaren slarvigt byggd och riktigt snålt med fyllning i bägge våra burgare. För 75 kr förväntar jag mig betydligt mer. Pommesen till kostade 20 kr och var helt okej. Och sen tillkommer dryck.
MAX, hamburgerkedjan ligger i samma food court och ska du välja hamburgerställe är valet hädanefter lätt. Hos MAX får du betydligt mer valuta för pengarna.

lasse åberg skålar
Känner du någon som fortfarande samlar på Lasse Åberg-glasen? Så kanske de här nya skålarna är något att köpa till jul.

Allas vår designikon Margrethe-skålen fyller dam i år, stort grattis till 60 starka och trendiga år! För att fira födelsedagen bjöd Margretheskålen in en av Sveriges mest folkkära och hyllade designers – Lasse Åberg – som fritt fått tolka och designa 4 stycken skålar till att bli ”a piece of art”.
Källa text + fotot: Pressutskick

morötter
Och sist, men inte minst, något i min vardag som gjort mig riktigt glad. Vintern i skåne har varit riktigt mild och in i mitten på december kunde jag fortfarande plocka upp morötter i vårt trädgårdsland! Snacka om vardagslyx som gör mig glad :)

Och på tal om närodlat, så har GoGreen har nyligen presenterat svenskodlade kidneybönor och vita bönor i sitt sortiment. Vi som gillar svenkodlat tycker givetvis att detta är toppen och har redan planerat in de vita bönorna i mellandagarna.
Recepttips finns på GoGreens hemsida.

Kommentarer

Mårtensson kök skrev 2014-12-23 klockan 22:32

Jo tack, det där med tidsbrist... Men det är ju smart att samla alla tips så här i ett svep som du gjort! Ha nu en riktigt skön jul, kramar

Lämna en kommentar
*