Lenas daim

Ingredienser:
3 msk vetemjöl
3 msk smält smör
3 msk sirap
3 tsk kakao
6 msk strösocker

125 gr smält ljus choklad

Gör så här:
1. Koka i en gryta i 4-5 minuter.
2. Bred ut på ett bakplåtspapper.
3. Smält chokladen över vattenbad och pensla sedan daimen med den smälta chokladen.
4. Låt daimen svalna något innan du skär den i lagom stora bitar.
5. Förvaras inslagen i papper i kylen.

Marias kommentar:
Jag klipper till lämpliga bitar av bakplåtspapper och slår in daimen i det. Fungerar alldeles utmärkt. Är man lat så slår man inte in daimen alls, men se till så att de förvaras i en burk i kylen och att daimen inte ligger på varandra för då klibbar de bara ihop. Lägg lite bakplåtspapper emellan lagren så klarar du dig ändå.

Det här är julgodis från makens barndom så det var lite nostalgi för hans del. Någon enstaka bit är okej, men inte mera för min del. Det blir oerhört sött.

Lämna en kommentar




*