Kort veckomatsedel – vecka 46

Måndag: Thaikyckling med röd curry och ris
Tisdag: Gnocchi med baconröra
Onsdag: Spagetti och köttfärssås
Torsdag: Africana med ris
Fre-sön: Äter inte hemma

Marias kommentar:
Vi har haft ett extra lång höstlov och varit i solen och värme. Det blev lite av en chock att komma hem till snö, minusgrader och en temperaturskillnad på över 30 grader.

Men nu är vi hemma och vardagen kickar igång på fullt allvar i morgon. Hade en mjukstart i fredags, men sen var det ju helg igen. Nu kavlar vi upp ärmarna och kör och då behövs en matsedel att följa. Upptäckte ikväll att matlådorna sinade rejält i frysen och det var visst bara en hög med mina matlådor kvar. Passar ibland på att laga sånt som resten av familjen inte gillar och fryser in och tar med mig som lunchlåda till jobbet. Nu var det visst bara en hög med sådana lådor kvar så det blev till att akutplanera lite matlåderätter till maken också. Det blir därmed storkok tre av dagarna denna vecka så att matlådorna fylls på lite också.

Har gjort en grovskiss av veckorna som är kvar på det här året och inser att jag har väldigt många recept som jag vill testa och på tok för lite tid. Det är liksom inte läge att ställa sig efter klockan 18 och börja testa nya recept eller något långkok när vi alla är vrålhungriga och maten hade behövt stå på bordet redan. Den typen av matlagning får vackert flyttas till helgerna. Insåg dock att många helger var uppbokade med olika aktiviteter och det innebär inte så mycket tid i köket. Får skjuta några av mina matplaner till början på nästa år helt enkelt.

Just nu är vi dock inne i ekorrhjulet och kör en massa gamla klassiker. Dels p.g.a. tidsbrist och en 7-åring som inte är så värst intresserad av mat alls just nu och som skulle kunna leva på tacos och korv med bröd om hon fick välja. Trist när man själv är matintresserad och vill testa nya saker och har ett barn som är superskeptiskt till allt och som tyvärr oftast knappt smakar. Himla trist och jag vet inte riktigt hur vi ska ta oss ur det. I skolan äter hon dock (enligt egen utsaga) bra och tycker maten är god. Det är tydligen bara mammas mat som är skum och oätlig! ;)

Kommentarer

Kerstin skrev 2016-11-18 klockan 09:15

Nej mamma är inte dum och hon lagar mycket god och varierande mat,vilket intygas härmed!

Lämna en kommentar
*