Kasslergratäng med krämig sås
Det började med ett viktväktarrecept en gång i tiden. Sedan dess har vi ändrat så mycket att det knappast är ett VV-recept längre. Men gott har det blivit! Kasslergratängen är en favorit när vi behöver mycket mat. Det blir både middagar och lunchlådor av detta. Den går dessutom utmärkt att frysa in i portionsbitar för att sedan tina i micron. Mycket mat för pengarna!

Kasslergratäng med krämig sås
till 6 portioner
400 g bandspaghetti eller annan pasta
400 – 500 g kassler i tärningar
1 strimlad purjolök
4 finhackade vitlöksklyftor
1 röd paprika i mindre bitar
3 msk tomatpuré
1 msk olja
1/2 dl vetemjöl
2 dl frysta ärtor
2 dl frysta majskorn
3 dl grädde
3 dl mjölk (kan eventuellt behövas lite mer här beroende på vilken form du använder)
salt och peppar efter smak
Topping:
200 g riven ost
Tillbehör:
servera gärna med en sallad
Tips:
Har du en bit squash över, grovriv den och blanda med pastan.
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan efter anvisningar på paketet. Häll av vattnet. Smörj en ugnssäker form med lite olja. Häll i pastan.
Fräs purjolök, vitlök, paprika, kassler och tomatpuré i lite olja i en gryta. Låt fräsa ca 5 minuter.
Strö över vetemjöl och lägg sedan i ärter, majs, tomatpuré, grädde och mjölk. Låt småkoka ytterligare 3-4 minuter så att såsen tjocknar. Krydda och häll röran över pastan.
Lägg ost på toppen.
Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Låt sedan stå minst 5 minuter innan servering.
Kommentarer
Caroline skrev 2007-08-29 klockan 23:11
Mmm detta ska jag prova nångång!! Fast med skinka får det väl bli då, då sambon inte gillar kassler! Det är ju det godaste som finns! Kassler med kasslersås, bryssekål och smörvärmda majs och minimorötter!!! MUMS!!!!
Malin skrev 2008-06-17 klockan 12:31
lät jätte gott ska pröva det idag =)
Reklam:
Lämna en kommentar