Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag och självklart har du varit uppe med tuppen och bakat så att familjen vaknar till doften av färska bullar? ;-)

Visserligen är det kanelbullens dag idag, men de här Blåbärsbullarna går inte av för hackor. Ett alternativ om du inte vill ha vanliga bullar.

Vanliga hederliga kanelbullar har vi skrivit om förr här på bloggen och det receptet hittar du >>här<<. Det finns givetvis andra alternativ till fyllning i bullar. Pistagebullar, vaniljbullar, äppelbullar. Listan kan göras lång. Pepparkaksbullar har jag hört talas om, d.v.s. man har i en påse färdiga pepparkakskryddor i degspadet och sedan är det smör, socker och kanel i fyllningen som vanligt. Låter helt klart annorlunda, kanske värt att testa framåt julen för någon modig? Vad har du för favoritfyllning?

Kommentarer

Berith skrev 2008-10-04 klockan 15:37

Några egna bullar har vi inte bakat i dag men i går blev vi bjudna på kanelbullar som chefen köpt på konditoriet. Har en påse djupfrysta som jag köpte för några dagar sen som vi skall värma till eftermiddagskaffet. Får se om dom är lika goda som dom vi bakar själv.

anna skrev 2008-10-04 klockan 16:08

Riktigt rumsvarmt, mjukt smör, strösocker, kardemumma och kanel :) Det är min favvoblandning!

Linda skrev 2008-10-05 klockan 10:22

Oj, jag är (nästan) beroende av att hitta nya smakkombinationer i bullar! En av favoriterna är att fylla dem med choklad, mandel och vaniljkräm! Nötter är aldrig fel och det är supergott att använda cashewnötter med farinsocker (det blir en lite mer kola-aktig smak). Annars låter pepparkaksfyllning spännande, det måste testas inför jul!

Rebecca skrev 2008-10-05 klockan 10:23

Jag bakade mina "kanelbullar" i torsdags. Fast det blev mer kanelkryddat bröd än bullar. De förgylldes av fikon och hasselnötter, samt sötades med äpple och päron. I ärlighetens namn doftar jag hellre på kanelbullar än äter dem... Trevlig helg!

Lämna en kommentar