Kalkonbröst med körsbärswasabi

Tapas SM – Vecka 4 – finalist 3

Kalkonbröst med körsbärswasabi
Av: Kristina Richards

8-10 portioner
Tillagningstid: 30 min
+30-50 min i ugnen

700 g kalkonbröst
2 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymalen

Körsbärswasabi:
½ dl strösocker
1 ½ dl Ramon Bilbao Tempranillo rött vin
½ dl rött portvin
¼ liter hela urkärnade körsbär
¼ tsk pepparrot, finriven, eller wasabipasta

Körsbärswasabin
Smält sockret i en kastrull. Tilsätt rödvin, portvin och körsbär och låt koka tills lagen börjar tjockna. Smaksätt med pepparrot.

Kalkonen
Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra kalkonbrösten och bryn dem i stekpanna tills de fått gyllene färg.
Lägg köttet på en plåt och stek färdigt i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader. Ta ut köttet och låt det vila 15 min i aluminiumfolie. Skär kalkonbrösten i 0,5 cm tunna skivor.

Servering
Lägg upp skivorna i portioner på fat och häll på lite körsbärswasabi på varje portion. Servera resten av körsbärswasabin i en skål på serveringsfatet.

Millans kommentar: Jag ska erkänna att jag var mycket skeptisk till körsbärswasabin, men såsnart den landade på tungan blev jag väldigt överraskad. Det smakade inte alls som jag tänkt mig. Det här var sött med massor av smak. Kalkonen var jättefin och kombinationen med körsbären var överraskande god. Eftersom vinet Ramon Bilbao dessutom använts i koket av wasabin så blev det en bra kombination med att sen dricka det till.

Lämna en kommentar




*