Julskinka av rapsgris

Julskinka av rapsgris

Om du har tur att just din lokala mataffär får för sig att rea ut julskinkor och då särskilt rapsgrisjulskinkorna från Scan så tycker jag du ska slå till!

Vi åt julbord hos mina föräldrar och de körde på den färdigkokta som de sedan griljerade. Saftig och god!

Jag körde på den rimmade varianten som jag ungsbakade på låg temperatur (125 grader) tills den nådde 70 grader. Jag tänker sedan frysa in min skinka och använda den till bl.a. paj och pastasås. En skinkstroganoff lär det nog också bli. Andra tips mottages tacksamt!

Hur som helst så var den väldigt god i smaken och framför allt väldigt saftig.

Kommentarer

Linda Johansson skrev 2014-01-02 klockan 11:32

Vi köpte tyvärr två rimmade skinkor från Scan i år (ej rapsgris). Den första till fullt pris före jul, dyr som sjutton. Halva skinkan var mörkröd och smakade jätteilla på de ställen som var så mörka. Fick slängas och det gjorde ont, både slöseri med mat och pengar. Undrar varför skinkan var så röd och illasmakande? Orkade inte fråga personalen i min matbutik, de blir alltid så sura och otrevliga när man reklamerar kött (200% färskvarugaranti = garanterat otrevligt bemötande). En ny skinka på rea i mellandagarna. Trots intakt vaccum så hade den härsknat. Tillbaka till butiken med den givetvis, ännu en "rolig" reklamation och jag vågade/orkade inte testa en ny. Vet inte vad det blir nästa år, funderar på att bli vegetarian just nu! :(

Sara på Vardag.nu skrev 2014-01-02 klockan 22:52

Hittar man billig julskinka nu ska man verkligen passa på! Kostar inte många riksdaler :) I mellandagarna gjorde jag en jambalaya på julskinka, prinskorv och andra julrester. Letar du efter tips finns mer inne hos mig!

Lämna en kommentar