Jamie Olivers Flavor Shaker

Jag fick en Flavour Shaker i födelsedagspresent för någon vecka sedan. Den ser ut som en liten barbapappa och tanken är att man ska dela den, stoppa i kryddor, lägga i den lilla kulan som medföljer och skaka den. Jag läste noga bruksanvisningen men kände mig ändå osäker på vad jag egentligen skulle ha i. Den rymmer inte speciellt mycket. Men tydligen ska man bara kasta i allt så fixar den resten helt magiskt. Surfade in på webbsajten där det fanns en del recept och bestämde mig för att idag blir det en marinad.

Jag litar inte riktigt på den där shakern, så jag grovhackade vitlöksklyftorna först och därefter la jag i persiljan och kulan. Precis som det stod att man skulle göra.

Flavor Shaker

Sen shakade jag loss. Eller.. rättare sagt.. kulan shakade stundtals loss, tryckte upp all persiljan i toppen på barbapappan, där den blev sittande. Jag öppnade och petade loss det och försökte ännu en gång. Sen blev jag irriterad på den. Tog en sked och hällde ut geggan i en skål och byggde min egen marinad istället. Fläskfilén ligger just nu i kylen och ska inte ätas förrän imorgon, så vi får väl se hur det kommer att smaka.

Flavor Shakern´n vet jag inte vad jag ska göra med iaf. Lyd ett gott råd, lägg era pengar på något vettigare, typ en mortel om ni behöver krossa något.

Kommentarer

Maria skrev 2007-05-26 klockan 18:30

Attans att den inte var bra! Jag som har funderat så på att köpa en. Nu kan jag lägga den planen på hyllan och plocka ner marmormorteln från översta hyllan igen i stället.

Chris skrev 2007-05-26 klockan 18:34

Jag har också funderat på att köpa den och undrat om den fungerade. Nu vet jag och lägger pengarna på nåt annat.

Kristin skrev 2007-05-27 klockan 20:55

Fast jag har en och tycker den fungerar perfekt! Blandar alltid dressing i den. Ner med olja, honung, senap, en vitlöksklyfta och en näve färska örter. Skaka tills det är blandat och häll sedan på olja och skaka vidare..

Millan skrev 2007-05-27 klockan 21:02

Kristin: Då måste jag fråga, hur EXAKT gör du? Lägger du i hela vitlöksklyftan? Är det flytande senap du har eller senapsfrön? Jag får ge shakern en chans till, men då vill jag veta hur jag ska göra :)

Kristin skrev 2007-05-30 klockan 12:47

Jag använder hela vitlöksklyftan, kan dela den en gång, oftast använder jag dijon senap och örterna kan jag "repa" av från kvisten om det är t.ex timjan med träig stam. Oljan är nio gånger av 10 en kallpressad rapsolja för den fina färgens skull! :)

anna skrev 2007-05-30 klockan 20:30

Den verkar höra hemma på samma ställe som vår exploderande oljespray från OBH Nordica : I papperskorgen!

Millan skrev 2007-06-01 klockan 16:42

Kristin: Då ska jag vid tillfälle ge den en chans till. Anna: Och fungerar den inte nästa gång jag testar den så kommer den göra din oljespray sällskap ;)

Daniel skrev 2007-08-03 klockan 10:32

Fick också en Flavour shaker idag, ska bli kul att prova den. Men Anna, i papperskorgen gör väl oljesprayen ingen nytta? Har du missat att den gamla modellen byts ut mot nya (förhoppningsvis lite säkrare kostruktion): http://se.obhnordica.com/productpdffiles/26_annons_-easy_spray.pdf

Pia skrev 2009-08-27 klockan 00:31

Var kan man köpa en sån?

Millan skrev 2009-08-27 klockan 13:33

Pia: Ett slag fanns de nästan överallt kändes det som. Cervera, Duka etc.

Lämna en kommentar
*