Husets inlagda sill

Julförbredelserna pågår för fullt hemma hos oss. Brantevikssillen gjordes färdig igår och ligger och gosar till sig just nu. Löksillen är precis klar och årets nyhet “husets inlagda sill” väntar på att att det ska bli julafton. Jag har tjuvsmakat och det bådar gott inför morgondagen. Ska bli spännande att höra vad de andra tycker. I vilket fall som helst är det en väldigt färgglad och snygg burk :)

Husets inlagda sill
2 burkar inläggningssill (ex. abbas 420 g:s burkar)
1 rödlök
1 bit purjolök (ca 10 cm)
2 morötter

Lag:
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl strösocker
6 dl vatten
2 lagerblad
6 kryddpepparkorn
4 hela kryddnejlikor

Lag: Vispa ättika, socker och vatten i en bunke tills sockret lösts upp. Tillsätt kryddorna.

Skölj de urvattnade sillfiléerna under kallt vatten. Skär dem i 1,5 cm breda bitar.

Skala och strimla rödlöken. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva moroten tunnt.

Varva sill och grönsker i en burk och häll på lagen. Låt sillen stå och dra i kyl ca 1 dygn.

Källa: Receptet kommer ursprungligen från Allt om mat nr 20 2010, men är delvis ändrat av oss.

Kommentarer

Linda Griffin skrev 2010-12-23 klockan 18:55

Det ser mumsigt ut! Jag brukar lägga in egen sill varje jul, men i år har det inte blivit något. Jag får spara receptet till nästa år :)

Lars Andersson skrev 2011-12-22 klockan 14:32

Tack för ett mycket bra recept! Denna sill blev verkligen bra

Millan skrev 2011-12-22 klockan 20:01

Lars: Vad kul att du vågade testa! Tack för att du berättade det!

Lämna en kommentar




*