Hamburgare med basilikadressing

Till en av sommarens grillade hamburgare så bytte vi ut den vanliga hamburgerdressingen mot en med smak av basilika. Dumt att inte använd den färska basilika som frodas i mitt köksfönster nu under sommaren.

Ingredienser:
1 dl creme fraiche
0,5 dl majonäs
0,5 dl pesto
salt, peppar

Gör så här:
1. Blanda ihop allting och smaka av med ev. mer salt och peppar.
2. Bygg din hamburgare som vanligt och dressa med denna pestosås i stället. Blev fräscht och gav hamburgaren en lite ny och fräsch smak.

Egen majonäs kan du svänga ihop på ett kick om du har en stavmixer!

Häll allting i en smal mixerkanna och sätt sedan igång mixern så har du strax majonäs.

Hemmagjord majonäs på ett kick

Ingredienser:
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 krm salt
1 msk vitvinsvinäger alt. citronjuice
2 dl neutral olka, t.ex rapsolja
ev. lite vitpeppar

OBS! Alla ingredienser måste ha samma temperatur, annars skär sig majonäsen!

Sätt i mixern i mixerkannan och kör i några sekunder utan att röra på mixern, börja sedan vicka fram och tillbaka och upp och ned tills all olja har mixats ihop med resten. Vips har du en färdig majonäs!

Förvara i en tätslutande burk i kylskåp så håller den i ca en vecka.

Marias kommentar: Hamburgerdressingens styrka beror givetvis på hur pass stark din pesto är, om den är köpt eller hemmagjord samt ditt önskemål. Du får helt enkelt smaka av tills du får en smak/styrka som du gillar. Det fungerar givetvis att göra på såväl köpt majonäs som pesto, men hemmagjord smakar lite mera och lite godare om du frågar mig. ;-)

Lämna en kommentar




*