Hälsogranola och GI-gröt

Risenta har nyligen presenterat vårens nyheter och eftersom jag gillar deras müsli ville jag gärna testa dessa.

granola

Hälsogranolan är som en nyttig version av kaksmulor a´la Start-paketerna som fanns förr. Eller de kanske fortfarande finns kvar? Den här hälsogranolan är hur som helst väldigt krispig och ger mycket tuggmotstånd. Mycket gott och lätt att variera genom att slänga i lite russin eller tranbär. Även gott att pudra över lite kanel och kardemumma. En påse kostar runt 35 kr. Detta gillar jag!

gröt

Något som däremot inte alls föll mig i smaken var nästa nyhet, deras gröt. Under hela vinterhalvåret äter jag gröt till frukost nästan varje dag. Helt vanlig havregrynsgröt som jag blandar med lite andra flingor, frön och bär för variation. Den här nya från Risenta lät hur god som helst på förpackningen, men i verkligheten föll det fullständigt för mig. Det smakar sönderkokt quinoa, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att basen i gröten består av bovete och quinoa. Konsistensen är läskig och smaken inte alls god. En påse kostar runt 35 kr. Att slänga mat bär mig emot, så i ett försök att slippa göra det så har jag blandat det med havregryn. Konsistensen blir bättre och jag kan iaf äta upp det.

Så det blev lite blandat omdömme om Risentast nyheter från min sida. Har du smakat någon av nyheterna? Håller du med mig eller?

Läs mer på Risentas hemsida om nyheterna:
http://www.risenta.se/sv/Granola-grot/

Lämna en kommentar
*